• Huvudsponsorer

En forward och en back ansluter

8 juli 2019 15:00
Damlaget

Leksands IF Dam har gjort klart med ytterligare två pusselbitar till höstens och vinterns lagbygge. Backen Lena Düsterhöft och forwarden Maria Holm Peters ansluter till föreningen.


Lena Düsterhöft är född i München i Tyskland och spelade på tysk mark för ESC Planegg i höstaligan Frauen-Bundesliga för damer under fyra säsonger. Hon har parallellt med spel i damernas liga även representerat EHC Klostersee på U16- och U18-nivå på herrsidan. Inför säsongen 2015/2016 lämnade hon hemlandet för att fortsätta karriären i den amerikanska ligan NCAA där hon under de senaste fyra säsongerna representerat Minnesota State University. På landslagsnivå har hon representerat Tyskland vid två J18-VM samt tre A-VM. Kontraktet med Lena Düsterhöft gäller över den kommande säsongen, 2019/2020.

Lena Düsterhöft om att ansluta till Leksands IF:
-Jag är väldigt glad att få möjligheten att spela på en så hög nivå i en professionell organisation. Jag tror att laget och föreningen kan hjälpa mig att ta nästa steg i min karriär. Jag har hört mycket bra om Leksand, och det blir ett bra nästa steg för mig efter mina år på college. Jag är en defensiv back, även om jag gärna följer med upp i banan, men har mina största styrkor i defensiven. Min största styrka i defensiven är nog situationer i en-mot-en, där jag kan använda min storlek på ett bra sätt.

Lars Stenmark, huvudtränare för Leksands IF Dam, om nyförvärvet Lena Düsterhöft:
-Lena är en 22-årig back från Tyskland som spelat de fyra senaste säsongerna i Minnesota State University och spelar även i det tyska landslaget. Det är en tjej med bra storlek som kommer att ge oss bra stabilitet i försvaret och även tillföra en bra kultur kring träning och tävling. Hon har stor potential att utvecklas och ta stora steg i vinter.

Maria Holm Peters

Maria Holm Peters har spelat för danska Odense under hela sin karriär. På landslagsnivå har hon representerat Danmark på J18-VM vid tre tillfällen, gjort två VM-turneringar för Danmarks a-landslag samt spelat OS-kval med a-landslaget. Kontraktet med Maria Holm Peters gäller över den kommande säsongen, 2019/2020.

Maria Holm Peters om att ansluta till Leksands IF:
-Jag ser fram emot att komma till Leksands IF. Leksand känns som en bra klubb för mig att komma till. Jag vill utveckla mig själv och mitt spel, och Leksand ger mig den möjligheten på ett bra sätt. Jag är ser mig själv som en tvåvägsforward med bra defensiv, och ser fram emot att bidra med det i vinter.

Lars Stenmark, huvudtränare för Leksands IF Dam, om nyförvärvet Maria Holm Peters: -Maria är en 19-årig forward från Danmark, och är en spelare som har haft en bra utveckling och är i rätt ålder för att utvecklas mycket ytterligare. Hon har spelat i det danska landslaget och gjort det bra där. Maria är en spelare som med rätt träning kommer att ta nästa kliv i karriären här hos oss.