Bild saknas
NIU, Flick

Leksands IF Ishockey bedriver tillsammans med Leksands gymnasium Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU, för flickor. Elitishockeygymnasiet är certifierat av Svenska Ishockeyförbundet och godkänt av Skolverket. 

Ishockey 
Den idrottsliga verksamheten bedrivs på idrottsområdet i Leksand och främst i Tegera Arena och träningshallen Clas Ohlson Foundation Arena. Från arenan är avståndet till Leksands Gymnasium 200 meter och centrala Leksand 800 meter. Båda arenorna har eget gym. Vi har även ett samarbete med den närliggande gymkedjan Actic. På skoltid tränar eleverna 3 dagar/vecka. Klubb- och lagverksamheten sker på eftermiddagar/kvällstid 4-5 dagar i veckan. Normalt spelas det 1-2 matcher i veckan.  
Totalt ligger en belastning på ca 10-12 pass/veckan, inkluderat isträning, fysträning och match. Den träning som bedrivs på elitishockeygymnasiet är inriktad mot individuell utveckling utifrån en egen utvecklingsplan. Lagträningen syftar till att utveckla det taktiska spelet och spelförståelsen. Detta utifrån föreningens spelidé.   

Skola 
Leksands IF Ishockey och Leksands gymnasium samarbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för att elever ska utvecklas i sina idrottsfärdigheter på elitnivå. På samtliga skolförlagda program kan elever kombinera studierna med sin satsning inom ishockey. 
För att studier, träning och ett boende på annan ort ska bli så bra som möjligt krävs vilja, ambition och självdisciplin. I Leksand strävar vi efter att elever ska känna sig trygga, trivas och uppleva en gynnsam studiesituation. Elever ska ges studieförutsättningar som kan leda fram till fortsatta studier, arbete eller en eventuell elitkarriär inom ishockey.  

Kurser kopplade till ishockeyn är: 
Idrottsspecialisering 1 – Läser eleverna under år 1  
Idrottsspecialisering 2 – Läser eleverna under år 2  
Idrottsspecialisering 3 – Läser eleverna under år 3  
Träning och tävlingslära 1 – Läser eleverna under år 1  
Mer information om Leksands gymnasium hittar du HÄR   

Boende  
Boende organiseras av Leksands IF för inflyttade spelare. Alla boendealternativ är med gångavstånd till arenan och skolområdet.

Kost  
Efter morgonträningar äter spelarna frukost på skolan. Lunch serveras varje skoldag på skolan och matlådor erbjuds av klubben till förmånligt pris.  

Ansökan och antagning till NIU  
Ansökan öppnar under hösten. Fram till 1 december kan eleven ändra sina val i ansökan, därefter är valen låsta. Besked kan lämnas succesivt, men alla elever skall ha fått besked senast 25 januari i ansökan. Ansökan sker via Svenska Ishockeyförbundet. Mer information från Svenska Ishockeyförbundet om elitishockeygymnasium och ansökan hittar du HÄR  
 Leksands IF:s antagningsprocess sker via scouting, referenser, try-out, besök osv. Leksands IF söker efter spelare som har de förkunskapskrav som krävs för att inom en framtid vara en potentiell elitspelare i Leksands IF eller på högre nivå. Spelarna ska ha rätt karaktär som passar in i Leksands IF:s modell, vara målmedvetna och ha ett eget driv i sin satsning. 
Scoutinggruppen består av ledare från hela juniorverksamheten. 

Intresseanmälan  
Är du intresserad av Leksands IF:s juniorverksamhet och elitishockeygymnasiet, anmäl då gärna ditt intresse via länken nedan och fyll i formuläret. På så sätt hamnar du i vår databas och vi kan lättare följa upp och återkoppla till er vid intresse.   
Gör din intresseanmälan HÄR 
Observera att intresseanmälan inte har något att göra med den slutgiltiga ansökan till elitishockeygymnasiet som sker via Svenska Ishockeyförbundet.

Organisationen NIU Flick  
Alexander Bröms – Dam/Flick ansvarig  
Anna Borgqvist – NIU flick och huvudtränare flick junior      
Joakim Engström – assisterande tränare SDHL  
Filip Myrskog – Målvaktstränare junior/dam  
Karin Reichel - Fystränare   

Kontaktpersoner 
Alexander Bröms Damansvarig Leksands IF 
E-post: [email protected]
Telefon: 073 042 16 36

Anna Borgqvist NIU-ansvarig Leksands IF   
E-post: [email protected]         
Telefon: 070 325 12 50  

Ulrika Gustafsson  Studie- och yrkesvägledare Leksands gymnasium  
E-post: [email protected]  
Telefon: 0247-803 33  

Från svenska ishockeyförbundet

Viktiga datum och information
1 januari när eleven går i åk 8: Kontakter får börja tas med potentiella elever. Dock kan inget göras klart eller någon form av avtal skrivas.
Från detta datum så kan arbetet inledas när det gäller höstens kommande antagningar till våra NIU/Elitishockeygymnasier. 
Under denna period (1 januari U-15 året) fram tills ansökningsförfarandet öppnar i september U16 året så kan ansvariga för NIU i föreningarna arbeta och göra följande: 
Under denna period så inleds scoutingarbetet med aktuell ålderskull. 
Föreningens ansvariga ser matcher och tittar på spelare. 
Föreningen bjuder in till ev try out dagar, besök. 
Detta gör att man kan presentera föreningen, elitgymnasiet, lokaler, gymnasieskolan etc. Föreningen kan berätta att man är intresserad och uttala att en spelare skall ansöka till deras NIU när ansökningsförfarandet öppnar i september månad. 

Man kan mao inte göra klart något under denna period
Inga bindande avtal kan eller skall skrivas under denna period. 

Finns inga juridiskt bindande avtal som kan skrivas under denna period. 
Första datum för att erbjuda en plats till aktuellt NIU är den 10 oktober U16-året.  
7-11 september: Ansökan till NIU öppnas.   
10 oktober: Första giltiga datum, att lämna ett tidigt erbjudande till en NIU plats.   
1 december: Sista datum för ansökan till NIU.   
25 januari: Sista datum att ge besked till elever som ansökt till NIU. 
26 januari: Sista datum för elev att svara på ett erbjudande om NIU-plats.

Bild saknas
Stjärnlaget