Mackan inte nöjd med insatsen mot Västerås
Publicerad: 2023-08-29
Herrlaget
Leksands forward Marcus ”Mackan” Karlberg är inte glad över lagets insats mot Västerås.
– De fick sin gameplan precis dit de ville.

Mackan säger att han själv spelat mot lag i en högre division och då gjort allt för att slå motståndarna. 
 – Det spelar ingen roll att det är en försäsongsmatch. Man vill verkligen vinna. Då gäller det för oss som SHL-lag att vara påkopplade och det klarade vi inte av idag.

Började rätt jämnt

Första perioden var rätt jämn och slutade 1-1. Lukas Vejdemo inledde målskyttet på en snygg passning från Oskar Lang knappt fem minuter in i matchen. Västerås kvitterade rättvist och i andra perioden var det hemmalaget som ville mest i en rätt fysisk match. Det var många tacklingar från båda lagen, men Västerås kämpade hårdast.   
– Jo, det stämmer att de malde ner oss. Vi är ett bättre lag rent tekniskt och taktiskt, säger Mackan som tror att Västerås förväntade sig att få kriga för allt och ta vara på minsta chans.   
Och att de lyckades med precis det. Västerås gör två mål i mittperioden. Båda efter att Leksand haft bra tryck och lägen alldeles innan. Något som var klart frustrerande för spelarna.  

Får prestera bättre på torsdag

I tredje perioden fick Leksand sitt första powerplay för kvällen. De skapade några bra chanser men Niilo Halonen i Västerås mål hade inga problem att rädda puckarna.   
– Vi ska inte förlora en sån här match, säger Mackan besviket. 
 Han tillägger att de får se det som en tillfällig svacka och göra en mycket bättre match mot Linköping på torsdag i Köping.  
Det var många leksingar bland de drygt 2500 i publiken i Västerås, något som Mackan uppskattade.   
– Det var länge sen jag spelade här så det var kul.

Vem i Leksand tycker du var bäst i kväll?   
– Langen är den enda som var riktigt bra idag. Han hade flera chanser att göra mål och avgöra på egen hand, säger Mackan om Oskar Langs insats.   

Jobbig kedja

De senaste tre matcherna har Mackan bildat kedja med centern Jon Knuts och den unge forwarden Arvid Eljas. 
 – Det har fungerat bra. Jag spelade ju många matcher med Jon förra säsongen och Arvid kämpar på bra. Vi är ganska likasinnade och vill vara jobbiga att möta, säger han om dalakedjan där grabbarna kommer från Leksand, Malung och Björbo.

Helt okej försäsong

Det har varit en lång sommar med fysträning för Mackan och lagkompisarna. Den tjugotreårige masen tycker att det gett honom mycket.   
– Förhoppningsvis visar det sig i höst. Jag känner mig i bra form. Mackan tycker att träningsmatcherna hittills varit helt okej. 
 – Jag är rätt nöjd med vissa av matcherna…både för laget och för mig själv.

Västerås IK – Leksands IF 3 – 1 
(1-1, 2-0, 0-0) 
Leksands målskytt: Lukas Vejdemo   
Utvisningar: Västerås 2x2 min Leksand 4x2 min 
Publik: 2521  

Katharina Dalmalm
Stjärnlaget