Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Idag 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Söndag Sön 20 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Onsdag Ons 23 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Leksand
LIF

Förlust men fantastisk insats

9 december 2021 22:00
Damlaget

Sjukdom och skador gjorde att det blåvita lag som bussade mot torsdagens derby i Gävle bestod av 11 utespelare, och efter en skada på Lindsay Agnew i den första perioden fick leksingarna klara sig med endast 10 (!) utespelare större delen av matchen.
– Med tanke på det gjorde vi en fantastisk insats, konstaterar comebackande forwarden Emelie Berlin efter 3-8-förlusten mot Brynäs.


Hon har själv missat stora delar av säsongen på grund av två underkroppsskador, och skulle egentligen mest bara följa med som extraspelare till denna match.
– Jag har inte spelat någon match än efter att jag har kommit tillbaka från skadan, så när vår tränare ringde och sa att jag skulle få följa med till Gävle och hoppa in lite som avlastning tyckte jag att det lät som en alldeles lagom start, menar Emelie, vars match-comeback dock skulle visa sig få en lite annan utformning.
– Haha, ja det blev en så kallad chockstart kan man väl säga. Jag har nog aldrig spelat så mycket som i den här matchen, haha. Men det var kul! Jätteroligt att vara tillbaka, och även om det kanske låter konstigt så tyckte verkligen alla vi som spelade i dag att det var väldigt roligt. Jag tycker att vi, efter förutsättningarna, gjorde en väldigt bra match.

Och det får man verkligen hålla med om. Trots spelarbristen pressade leksingarna stundtals det serieledande hemmalaget riktigt bra, skapade flera farliga chanser och gjorde ju trots allt tre mål.
Skottstatistiken landade dessutom på 28-28.
– Ja, vi var absolut inte utspelade. Jag tycker verkligen att vi jobbade som ett lag och stod upp riktigt bra. Sen att det rann i väg till 8-3 kan man kanske inte säga så mycket om i just den här matchen.

Backen Tuva Kandell berättade för SVT Play i den första periodpausen att torsdagens match var det jobbigaste hon har varit med om. Emelie Berlin är inne på samma spår.
– Jag har aldrig spelat en match på den här nivån med så få spelare, så det här var verkligen...speciellt! Det var väldigt jobbigt helt enkelt, så jag tror att det passar väldigt bra för oss med ett matchuppehåll nu.
Torsdagens match var nämligen den sista innan jul för Leksands del. Matchandet drar igång igen den 27 december, med bortamatch mot SDE.