• Huvudsponsorer

Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Idag 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov

Carter Camper inför seriepremiären

18 september 2020 19:00
Herrlaget

Imorgon lördag drar SHL äntligen igång, och för Leksands del väntar Skellefteå AIK på hemmaplan med start klockan 15:15. Carter Camper har tillsammans med Peter Cehlárik och Marek Hrivík, bildat en vass formation på försäsongen och amerikanen ser fram emot seriepremiären.


Åtta stycken träningsmatcher har hunnit avverkas för herrlagets del under försäsongen 2020 innan morgondagens seriepremiär mot Skellefteå AIK. Carter Camper menar att laget har dragit nytta av tiden som varit, och att det nu gäller att visa resten av SHL-lagen Leksands rätta sida på allvar.
-Vi börjar lära känna varandra och komma ihop mer och mer både som lag och som formationer, och vi känner oss trygga i oss själva. Nu börjar det roliga, att få spela matcher som verkligen gäller något, och jag hoppas att vi kan sätta vår idenditet som lag direkt från start.

För en spelare med förflutet i de nordamerikanska ligorna, och som gör sin första säsong på svensk mark, är försäsongsupplägget något nytt. Det går inte att ta miste på att Carter Camper ser fram emot tävlingsspel, och han tvekar inte en sekund när han får frågan om han känner att laget är redo för premiären.
-Vi är helt klart redo! Det här upplägget med en lång försäsong som innehåller många träningsmatcher är nytt för mig, så det kanske bara är jag tycker att det har känts som en lång väntan till serien ska starta... Men hur som helst ska det bli riktigt kul att det drar igång på allvar imorgon, säger Carter Camper.

Vass kedja

Under stora delar av försäsongen har Carter Camper, tillsammans med Peter Cehlárik och Marek Hrivík, bildat en vass formation som fått stort förtroende i såväl spel 5 mot 5 som i powerplay. Camper tycker att samarbetet fungerat bra, och menar att man ska bli att räkna med även under seriespelet.

-Det är riktigt bra spelare jag har fått chansen att spela med, och det har känts bra på försäsongen. Det har gått bra för oss och vi ska se till att bygga vidare på det tillsammans. Vi ska se till att få saker att hända varje kväll och vara en kedja som de andra lagen ska vara rädda för. Både Cehlárik och Hrivík har spelstilar som passar mitt sätt att spela ishockey på, så jag tycker att vi kompletterar varandra bra, säger Carter Camper om sina kedjekamrater.

Premiärdags

Precis som Carter Camper själv är inne på är det många som väntat och längtat efter SHL-premiären. Det blir givetvis inte samma sak som en vanlig säsong då spelarna möts av en kokande Tegera Arena, men att glöden kommer finnas på isen är det ändå ingen tvekan om enligt amerikanen.
-Allting kommer att vara lite extra uppskruvat. Alla kommer att vara lite mer uppumpade, det kommer att bli mer fysiskt spel och gå snabbare ute på isen jämfört med försäsongen. Alla kommer att plocka fram en extra växel nu när det står poäng på spel.

Har hittat rätt i Leksand

Carter Camper har, tillsammans med sin familj, befunnit sig i Leksand i ganska precis en månads tid. Det har varit en bra start på tiden i Leksand enligt Camper själv, och familjen har kommit in i bygemenskapen på ett fint sätt.
-Det har varit en väldigt bra tid för mig och min familj i Leksand så här långt. Vi har hittat ett fint hem, vår äldsta son har börjat skolan och allt har gått bra hittills. Det jag märkt mest är att alla är så genuint trevliga och verkligen bryr sig om oss och hur vi trivs, så det har varit en härlig start för oss här i Leksand, säger Carter Camper om sin nya hemby.

Avslutningsvis, vem avgör seriepremiären mot Skellefteå?
-Peter Cehlárik! Den var enkel...

Lördagens seriepremiär ser du, precis som alla andra SHL-matcher, på C More.

Stötta Leksands IF, wisha för en stödbiljett! Läs mer här.