Övertidsförlust mot Brynäs
Publicerad: 2023-11-19
Damlaget
Trots en rejäl forcering för segern i tredje perioden fick damlaget se sig besegrade av Brynäs i söndagens rivalmöte i Tegera arena. Gästerna avgjorde matchen i förlängning och snodde med sig bonuspoängen hem till Gävle.

Det skulle bli en jämn och tight match i Tegera arena på söndagen där Leksand konstant var det lag som avlsossade flest skott på mål men där det skulle dröja hela vägen till den tredje perioden innan man fick anledning att jubla. 

I slutet av den första perioden kunde Mina Waxin ge Brynäs ledningen med 1-0, ett resultat som stod sig fram till i början av den tredje då Tatum Amy vann sin kamp framför Brynäsmålet och lirkade in 1-1-pucken. 

Innan dess hade hemmalaget haft svårt att skapa riktigt farliga målchanser men kvitteringspucken var startskottet för en rejäl forcering där man verkligen gick för segern. Slutperioden spenderades mestadels i Brynäszonen där Leksand försökte skapa oreda framför målet och få in pucken i trafiken men när signalen för den tredje perioden ljöd stod det fortsatt 1-1 och förlängning väntade. 

Väl där fick Brynäs inleda med spel fyra mot tre, något Leksand redde ut och klarade av varpå den nyss utvisade Fanny Brolin omgående fick ett friläge efter att ha lämnat utvisningbåset. Den duellen vann dock gästernas målvakt Klara Peslarova och senare kunde spelet vända där Anna Meixner skickade in segerpucken för Brynäs.

- Brynäs är ett bra lag men vi var helt klart det bättre laget i framförallt sluten av matchen. Det känns tufft att vi inte fick med oss alla tre poäng men den poäng vi nu fick blir en bra start och något att ta med sig in i nästa del av säsongen, säger lagkaptenen Anna Purschke efter matchen. 

Även om den inspelade poängen i slutändan kan vara viktig så säger Anna att laget varje dag jobbar med att aldrig vara riktigt nöjda utan hela tiden dra nya lärdomar och utveckla både de positiva och negativa detaljer man tar med sig från matcherna. 

- Som du säger så är självklart en poäng bättre än noll men vi som grupp blickar hela tiden mot vad som kan göras bättre ute på isen för att nästa gång få med oss alla tre poäng. 

Framgångsreceptet i den tredje perioden där Leksand tog över matchbilden rejält var enligt Anna att passningsspelet blev betydligt bättre än tidigare. 

- Vi började sätta pucken på bladet vilket ökade farten i hela vårt spel och skapade momentum. Vi började dessutom vända spelet mycket snabbare och när vi får upp farten blir det svårt för motståndarna att försvara sig. Vi behöver dock sätta dit fler puckar. 

Trots förlusten tycker Anna det finns mycket som laget kan ta med sig i positiv mening. 

- Mycket handlar om vår attityd och vår process där vi hela tiden vill fortsätta utvecklas. Idag fick vi bara med oss en poäng men det var ändå ett steg i rätt riktning.

Som lagkapten har Anna Purschke en viktig roll i laget, inte minst när det går lite tuffare och då poängen inte trillar in enligt önskan.

- Ibland är det svårt att se ljuset i tunneln när man som grupp går igenom tuffare perioder av säsongen. Jag personligen försöker hela tiden behålla min positiva inställning och attityd oavsett om saker och ting fungerar bra eller dåligt. Det handlar om att skapa både energi och självförtroende för gruppen. Vi har haft en tuffare period den senaste tiden men alla som sitter i vårt omklädningsrum är införstådda med att en säsong är en lång resa och inte enstaka matcher. Vi har fortfarande tid och möjlighet att vända på det här, avslutar Anna Purschke.

Rasmus Näsman