Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar

Hockeygymnasium NIU

Leksands IF ishockey bedriver tillsammans med Leksands gymnasium Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU för flickor och pojkar. Elitishockeygymnasiet är certifierat av Svenska Ishockeyförbundet och godkänt av Skolverket.

Ishockey  
Den idrottsliga verksamheten bedrivs på idrottsområdet i Leksand och främst i Tegera Arena och träningshallen, 200 meter från Leksands Gymnasium och 800 meter från centrala Leksand. Båda arenorna har eget gym. Vi har även ett samarbete med den närliggande gymkedjan Actic.  

HG-passen genomförs på förmiddag/dagtid 2-3 dagar i veckan. Klubb- och lagverksamheten sker på eftermiddagar/kvällstid 5-6 dagar i veckan. Normalt spelas det 2-3 matcher i veckan.  

Totalt ligger en belastning på ca 10-12 pass/veckan, inkluderat isträning, fysträning och match.  

Den träning som bedrivs på hockeygymnasiet är inriktad mot individens utveckling och utvecklingsplan. Lagträningen syftar till att utveckla det taktiska spelet och spelförståelsen. Detta utifrån föreningens spelidé.  

Skola  
Leksands IF Ishockey och Leksands gymnasium samarbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för att elever ska utvecklas i sina idrottsfärdigheter på elitnivå. På samtliga skolförlagda program kan elever kombinera studierna med sin satsning inom ishockey.

För att studier, träning och ett boende på annan ort ska bli så bra som möjligt krävs vilja, ambition och självdisciplin. I Leksand strävar vi efter att elever ska känna sig trygga, trivas och uppleva en gynnsam studiesituation. Elever ska ges studieförutsättningar som kan leda fram till fortsatta studier, arbete eller en eventuell elitkarriär inom ishockey.

Mer information om Leksands gymnasium hittar du HÄR

Boende  
För inflyttade spelare till hockeygymnasiet förläggs boendet centralt eller i närheten av skolan och idrottsområdet. Leksands IF hjälper till att hitta ett lämpligt boende åt spelarna. Man bor aldrig längre bort än cirka 10 minuters gångväg från skolan och idrottsområdet.

Kost  
Efter morgonträningarna äter spelarna frukost på skolan. Lunch serveras varje skoldag på skolan och matlådor erbjuds av klubben till förmånligt pris.

Ansökan och intaget  
Ansökan öppnar vanligtvis i mitten på september och stänger 1 december. Ansökan sker via Svenska Ishockeyförbundet. Sista möjliga slutdatum för besked från klubbarna sker i slutet av januari.

Mer information från Svenska ishockeyförbundet om elitishockeygymnasium och ansökan hittar du HÄR 

Leksands IF gör individuella junioravtal med spelare som antas till hockeygymnasiet.

Intagsprocessen sker via scouting, referenser och try-out. Leksands IF söker efter spelare som har de förkunskapskrav som krävs för att inom en framtid bli en elitspelare i Leksands IF. Spelarna ska ha rätt karaktär som passar in i Leksands IFs modell, vara målmedvetna och ha ett eget driv i sin satsning.

Intresseanmälan  
Är du intresserad av Leksands IFs juniorverksamhet och vill få löpande information gällande hockeygymnasiet, anmäl då gärna ditt intresse via länken nedan och fyll i formuläret. På så sätt hamnar du även i vår databas och vi kan återkoppla till er. Observera att denna intresseanmälan har inget med den slutgiltiga ansökan att göra till hockeygymnasiet som sker via förbundet.

Gör din intresseanmälan HÄR

Kontaktpersoner  
Jesper Ollas 
Junioransvarig Leksands IF 
E-post: [email protected] 
Telefon: 070 656 49 15       

Ulrika Gustafsson  
Studie- och yrkesvägledare Leksands gymnasium  
E-post: [email protected]  
Telefon: 0247-803 33