Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Leksand
LIF

Tung trepoängare i Växjö

5 mars 2022 20:25
Herrlaget

En fenomenal insats från Kasimir Kaskisuo och ett vilt kämpande försvar var starkt bidragande till kvällens bortaseger med 3–1 mot Växjö.


Det var en intensiv inledning på matchen från Växjös sida där hemmalaget satte hög press i offensiv zon direkt på nedsläpp. Med denna fartfyllda start var det också nära ett tidigt 1–0-mål där Kasimir Kaskisuo svarade för två kvalificerade räddningar för att behålla det mållösa läget i matchen. Trots denna inledning så var det faktiskt Leksand som gjorde kvällens första mål cirka tolv minuter in på ett fint sätt. Lagkapten Patrik Zackrisson, som äntligen var tillbaka från sin skada, hittade fram till Max Vérroneau med en läcker passning där skyttekungen sedan förvaltade friläget på sitt patenterade vis med ett avslut mellan målvaktens benskydd. Detta mål innebar också att kanadensaren spräckte det magiska strecket för 30 mål. Bara en och en halv minut senare kom också 0–2 när Nils Åman tog vara på ett pucktapp från Växjö, åkte sig fri från egen bllålinje och lirkade in pucken med en mycket vacker dragning. Detta resultat höll sig sedan till pausvila efter att hemmalagets totalt 15 skott motades.

I mittenaktens första halva var det Växjö som tillbringade mycket tid i offensiv zon på grund av två utvisningar på Leksandsspelare vid olika tillfällen. Det första numerära överläget klarades av där bland annat stolpen räddade en reducering, men i det efterföljande 5 mot 4-spelet kunde inte försvaret och Kasimir Kaskisuo stå emot pressen längre när Olle Lycksell prickade in 1–2 efter en genomskärare. I den andra halvan uppstod lite välbehövligt utrymme för Leksand att sig in i spelet på nytt när hemmalaget drabbades av sin första utvisning för kvällen, och det var inte långt ifrån ett mål precis efter powerplay-spelet när Oskar Lang lyfte pucken i stolpen på en kontring. Lagen turades sedan om att ha pucken i den andra periodens slutminuter innan signalen förkunnade att 40 minuter var förbi.

Den tredje perioden inleddes en del fram och tillbaka där inget direkt ordnat spel producerades från lagen. Åtta minuter in i perioden styrde Mikael Ruohomaa in vad som alla trodde var 1–3, men efter videogranskning dömdes målet bort på grund av hög klubba. Härligt nog dröjde det inte ens en minut innan ett regelrätt 1–3-m¨ål gjordes när Patrik Zackrisson fick pucken till sig innan han på lite märkligt vis skickade in den i målburen. Med denna utökning var det sedan bara fokus på att försvara tvåmålsledningen hela vägen in mot slutsignal. Detta klarades av galant där försvaret krigade på som bara den i kombination med en storspelande Kasimir Kaskisuo, vilket alltså innebar att matchen slutade 1–3 och tre blytunga poäng in på kontot i kampen om en topp sex-plats.

På tisdag väntar den sista matchen på bortaturnén när Linköping står för motståndet.