Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Leksand
LIF

Juvonen efter Linköping

10 oktober 2020 21:28
Herrlaget

I förra matchen blev Janne Juvonen vald till Matchens lirare och krigare. Leksands målvakt följde upp den insatsen med en stabil vinst mot Linköping.
– Hela laget spelade bra ikväll.


Det blev en bortavinst med 4-1 i en match där Janne tycker att hans lag var klart bättre i spelet fem mot fem jämfört med Linköping.
– Vi höll ihop laget bra och spelade lugnt. Om man tittar på TV ska man kunna se alla våra spelare i samma ruta, säger Janne med ett skratt när han förklarar varför Leksand vann.
Den unge finländaren fick släppa in en puck men sen var det stopp. Trots att LHC fick spela över minuten i fem mot tre. Och trots att de tog ut målvakten och körde sex mot fyra de sista minuterna.
– Vi hade ett riktigt bra boxplay idag. Alla hjälptes åt, säger Janne som tycker att just spelet i numerärt underläge blivit bättre än förra säsongen.
– Men vi har fortfarande steg att ta.

Hade du mycket att göra i matchen?
– Nja, de sköt inte så mycket. De gillar att gå bakom mål och passa fram. Vilket inte är så lätt för mig som målvakt att ha koll på. Där måste jag lita på backarna, säger Janne.

Det verkade som att isen inte var den bästa i första perioden?
– Jag tänkte inte så mycket på det, men jag fick slipa om skridskorna för de var inte vassa nog. Och det var mycket snö på isen.

Viktigt mål av Forsberg

Fredrik Forsberg har inte spelat så mycket under säsongsinledningen. Nu var han tillbaka med Jon Knuts och Martin Karlsson i fjärdelinan. Och han gjorde ett viktigt mål för laget till 2-1 direkt efter avklarat boxplay.
– Han har bra fart och skjuter i skäret vilket är svårt för målvakten att ta, säger Janne som med ett brett leende. Och han tillägger att att han själv gärna hade stoppat ett sånt mål.