Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan

Lyckad domarkurs för tjejer

25 november 2022 08:00
Ungdom

Domarbristen inom ungdomsishockeyn är ett problem i hela landet, inte minst i Dalarna. Framförallt bland tjejer har tanken om att man kan hålla på med hockey även som domare inte riktigt slagit igenom ännu.
Som ett led i en satsning för att ändra på detta genomfördes en ungdomsdomarkurs enbart för tjejer i Tegera Arena tidigare denna månad.


– Tjejkvällen som vi anordnade har gett eko i stora delar av hockeysverige och såväl SDHL som Svenska Ishockeyförbundet är nyfikna på vad vi gjort. Leksands IF och Dalarnas Ishockeyförbund visar vägen, konstaterar Peter Brask, domaransvarig (DAIF) i Leksands IF.

Omkring 20 tjejer födda 2007-2010 deltog i kursen och de imponerade samtliga på domaransvarige Brask.
– Jag är otroligt imponerad över tjejernas vetgirighet, nyfikenhet och grundkunskaper i hockey. De var långt mycket bättre än jag anade, så mina egna fördomar kom lite på skam. De flesta av dem vill hoppa på tåget direkt och börja döma smålagsspel och några siktar direkt på killarna i U15.
– Mitt mål är att minst fem av dem ska göra debut och döma vid minst ett tillfälle i år. Jag kommer definitivt att ge tjejerna möjlighet till en egen kurs även nästa år och hoppas att detta är början på att bygga upp en grupp av dömande tjejer i Leksands IF och i Daladistriktet.

Redan helgen efter domarkursen togs ett historiskt steg i föreningen, då fyra av tjejerna som deltog i kursen, som första tjejföreningsdomare dömde poolspel för det yngre tjejlaget.
– Domartjejerna fick stort beröm och uppmärksamhet för sin insats, och under den förra hemmamatchen mot Brynäs bjöds publiken på tjejhockey i periodpausen, som då dömdes av två av föreningens nyaste domare - TV-puckspelarna Tillie Ytfeldt och Stina Stenvall, berättar Peter Brask.

Är du intresserad av att bli domare?

Läs mer HÄR eller kontakta Peter Brask på [email protected]