En poäng mot Malmö
Publicerad: 2020-03-03
Trots en jättebra första period från Leksand så var det till slut Malmö som stod som vinnare efter att ha vänt matchen och sedan vunnit på straffar.

Leksand inledde fantastiskt och körde stundtals över Malmö i den första perioden. Drygt två minuter in i matchen kom det första målet när Oskar Lang styrde in en skottpassning från Spencer Abbott i powerplay. Bara två minuter senare tog samme Lang tillvara på en miss i Malmö-försvaret när han snodde åt sig pucken och mycket läckert rundade Oscar Alsenfelt för 0-2. Marek Hrivik var sedan oerhört nära att öka på ledningen ytterligare när han hade öppet mål, men tyvärr så fick slovaken felträff på pucken som gick precis utanför. Istället för 0-3 på tavlan så kunde Malmö reducera innan perioden var över när Leksand missade i ett byte, och resultatet efter de 20 första minuterna var alltså 1-2 även om ledningen borde varit betydligt större för Leksands del.

Andra perioden var betydligt mer fram och tillbaka än den föregående samtidigt som det var mer kamp ute på isen. I periodens andra minut var Nils Åman ytterst nära att öka på ledningen, men skottet tog klockrent i stolpen. Därefter kom Malmö närmare och närmare en kvittering med flera bra lägen, men då svarade Axel Brage upp med några riktigt viktiga räddningar och såg till att behålla ettmålsledningen till periodpaus.

Den tredje perioden var inte alls lika välspelad och det hände inte jättemycket på isen. Lagen hade några minuter var i powerplay att sätta pucken, men det var i boxplay som nästa mål gjordes. Med sex minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Malmö i 4 mot 5 och tog därmed matchen till förlängning. I förlängningen hände inte det i princip ingenting och matchen fick alltså avgöras på straffar. Väl i straffläggningen så gjorde hemmalaget det enda målet och tog hem bonuspoängen.

På torsdag väntar hemmamatch mot Färjestad.