• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Idag 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

En poäng mot Malmö

3 mars 2020 21:35
Herrlaget

Trots en jättebra första period från Leksand så var det till slut Malmö som stod som vinnare efter att ha vänt matchen och sedan vunnit på straffar.


Leksand inledde fantastiskt och körde stundtals över Malmö i den första perioden. Drygt två minuter in i matchen kom det första målet när Oskar Lang styrde in en skottpassning från Spencer Abbott i powerplay. Bara två minuter senare tog samme Lang tillvara på en miss i Malmö-försvaret när han snodde åt sig pucken och mycket läckert rundade Oscar Alsenfelt för 0-2. Marek Hrivik var sedan oerhört nära att öka på ledningen ytterligare när han hade öppet mål, men tyvärr så fick slovaken felträff på pucken som gick precis utanför. Istället för 0-3 på tavlan så kunde Malmö reducera innan perioden var över när Leksand missade i ett byte, och resultatet efter de 20 första minuterna var alltså 1-2 även om ledningen borde varit betydligt större för Leksands del.

Andra perioden var betydligt mer fram och tillbaka än den föregående samtidigt som det var mer kamp ute på isen. I periodens andra minut var Nils Åman ytterst nära att öka på ledningen, men skottet tog klockrent i stolpen. Därefter kom Malmö närmare och närmare en kvittering med flera bra lägen, men då svarade Axel Brage upp med några riktigt viktiga räddningar och såg till att behålla ettmålsledningen till periodpaus.

Den tredje perioden var inte alls lika välspelad och det hände inte jättemycket på isen. Lagen hade några minuter var i powerplay att sätta pucken, men det var i boxplay som nästa mål gjordes. Med sex minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Malmö i 4 mot 5 och tog därmed matchen till förlängning. I förlängningen hände inte det i princip ingenting och matchen fick alltså avgöras på straffar. Väl i straffläggningen så gjorde hemmalaget det enda målet och tog hem bonuspoängen.

På torsdag väntar hemmamatch mot Färjestad.