En poäng i Karlskoga
Publicerad: 2018-09-23
Leksand fick nöja sig med en poäng i säsongens första bortamatch efter att ha hämtat upp ett underläge och därefter förlorat i förlängningen.

Matchen började på sämsta tänkbara sätt för Leksand med två mål i baken på endast två minuter, vilket tvingade tränare Leif Carlsson till en tidig timeout. Därefter tog det några minuter för leksingarna att komma in i matchen, men till slut kunde Daniel Gunnarsson skjuta in reduceringen och ordna 2-1 till första pausvila.

Leksand inledde betydligt bättre i andra perioden, och det dröjde bara knappt sex minuter innan kvitteringen kom. Norrmannen Thomas Valkvae Olsen visade sitt målsinne då han pricksköt in 2-2 efter ett fint anfall. Tretton minuter in i mellanakten drabbades Leksand av två utvisningar i samma läge, men en heroisk insats i 3 mot 5-spelet gjorde att 2-2 stod sig till periodpaus.

Daniel Gunnarsson gav Leksand ledningen för första gången i matchen i inledningen av den tredje perioden med ett snärtigt skott upp i krysset. Ledningen höll sig inte särskilt länge då Karlskoga kvitterade några minuter senare och återigen satte matchen i ett jämnt läge. 3-3-resultatet stod sig till ordnarie slutsignal och matchen avgjordes i förlängningen. Väl i förlängningen drabbas Leksand av en utvisning, och i det efterföljande powerplay-spelet kunde Karlskoga avgöra och ta hem bonuspoängen.