• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Söndag Sön 7 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Idag 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

3-1 i matcher efter uddamålsseger

3 april 2019 22:00
Herrlaget

Leksand vann kvällens drabbning med 2-1 efter ett sent avgörande från Johan Porsberger och leder nu matchserien med 3-1 i matcher.


Första perioden var inte den bästa för Leksands del då spelet var rätt hafsigt med några misstag i egen zon. Mora försökte ta vara på det och få hål på Axel Brage, men den blåvita målvakten öppnade ruskigt bra och stod för ett par svettiga räddningar. Bästa målchansen för Leksand hade Jesper Ollas när hans skott tog i ribban i numerärt underläge.

  • Vi måste spela pucken lite mer, då kan vi vinna det här, sade Marcus Karlberg i första pausintervjun.

Leksand kom ut betydligt hetare i andra periodens inledning och skapade målchans på målchans. Fyra och en halv minut in satt också 1-0 välförtjänt efter att Thomas Valkvae Olsen fått på ett härligt skott från blålinjen. Mora kvitterade dock två minuter därefter på grund av en felpass i egen zon, men efter 1-1 tog Leksand över spelet på nytt. 20 skott sköts på mål under mellanakten och det kunde mycket väl varit 2-1 på tavlan i pausvila, men pucken studsade oturligt utanför ett par gånger.

Tredje perioden var riktigt underhållande med hög fart framåt. Leksand var laget som var vassare perioden igenom och var nära flera gånger om att ta tillbaka ledningen. Till slut kom också 2-1 då Johan Porsbergers skott slank in mellan benskydden på Christian Engstrand, och Tegera Arena fullkomligt exploderade. Leksand krigade sedan sig ända fram till slutsignal för att vinna med 2-1 och nu leda matchserien med 3-1 i matcher.

Nu på fredag väntar bortamatch i Mora.