En vinst och en förlust mot FBK
Publicerad: 2021-03-30
eSHL
Under måndagskvällen spelades match 5 och 6 i eSHL för Leksands del, och det slutade med en förlust och en övertidsvinst då Färjestad stod för motståndet.

Match 5 Leksands IF-Färjestad BK 0-3
Kommentar av lagledare Johannes Landin:
Den första matchen börjar ganska illa för oss då FBK drar iväg med en ledning som vi aldrig riktigt lyckas komma ikapp. De håller oss på bakfoten hela matchen, läser oss väldigt väl och spelar en nästintill perfekt hockey. Vi lyckas inte luckra upp Färjestad och åker en klar förlust med 3-0.

Match 5 Leksands IF-Färjestad BK 6-5 OT
Kommentar av lagledare Johannes Landin:
I den andra matchen ser det ut som att vi har lärt oss något, och lyckas få in en puck på Leksands föredetta målvakt, McSavid, som numer spelar i FBK och leder därmed Period 1. FBK kvitterar och det blir en riktig nagelbitare till match. Färjestad drar ifrån och det ser dystert ut mot slutet av den andra perioden, men Leksand kvitterar och i period tre ser matchen oerhört jämn ut. Färjestad tar ledningen med ett mål, vi kvitterar, FBK målar igen, men mot slutet kvitterar vi på nytt och tar matchen till förlängning. I övertiden sätter Isindar matchens sista mål väldigt snabbt, riktigt kul att se!

Leksands IF