• Huvudsponsorer

Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Onsdag Ons 20 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Fredag Fre 5 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb

Två poäng mot Djurgården

20 oktober 2020 21:28
Herrlaget

Trots underläge med 0–2 inför den tredje perioden lyckades Leksand vända mot Djurgården och till slut vinna med 3–2 efter förlängning efter att Carter Camper snyggt avgjort matchen.


Den första perioden var inte så mycket att hänga i granen då det stundtals var ganska lojt på isen. Leksand var däremot det bättre laget i 5 mot 5-spelet där man hade bud på att ta ledningen, men det var i spel 5 mot 3 som den bästa chansen kom. Pucken rensades mycket oturligt precis på mållinjen och efter en tids videogranskning stod det klart att pucken aldrig var inne då millimetrarna var emot Leksand denna gång. Med 25 sekunder kvar till pausvila kom istället 0–1 som från ingenstans när Djurgården tog ledningen från nära håll.

Den andra perioden var möjligtvis den sämsta från Leksands sida den här säsongen då det slarvades mycket och Djurgården fick föra matchen. Bästa läget för perioden stod Daniel Olsson-Trkulja för när han tyvärr missade ett friläge, och istället för en kvittering ökade bortalaget på till 0–2 strax därefter. Janne Juvonen gjorde även några viktiga räddningar i mellanakten så att tvåmålsunderläget höll sig perioden ut.

Leksand fick däremot en riktigt bra start på den tredje perioden när man först lyckades reda ut en utvisning och en minut därefter få in första målet för kvällen när Peter Cehlárik höll sig framme i slottet och snärtade in pucken. Efter 1–2-målet tog hemmalaget också tag i spelet betydligt bättre och fick till några riktigt bra chanser där Patrik Zackrisson bland annat hade ett skott i stolpen. Kvitteringsmålet kom sedan med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid när Marek Hrivik skickade in 2–2 från blålinjen i powerplay, och inte långt därefter var Patrik Norén en klockren ribbträff från att ordna tre poäng. Segermålet fick istället vänta till förlängningsspelet när Oskar Lang och Carter Camper kom i en spelvändning där den sistnämnda lirkade in pucken i mål för 3–2 på tavlan och en fullbordad vändning.

På torsdag väntar en tuff bortamatch mot topplaget Luleå.