Positivt beslut från Tillväxtverket
Publicerad: 2023-02-01
Leksands IF
Tillväxtverket har efter Leksands IFs överklagan i december 2021 nu återkommit med ett nytt beslut gällande återbetalningskrav kopplat till korttidsstödet under pandemin. Beslutet är i stora drag positivt för Leksands IF.

Efter att Leksands IF i december 2021 överklagade Tillväxtverkets beslut att återkräva tidigare utbetalt korttidsstöd gav Förvaltningsrätten i Stockholm i september 2022 huvudsakligen bifall till Leksands IF överklagande och upphävde Tillväxtverkets beslut. Skälen för domstolens avgörande var dels att Tillväxtverkets beslut varit bristande eftersom det inte motiverats/förklarats i den utsträckning som krävs för ett negativt myndighetsbeslut, dels för att Tillväxtverket har tillämpat fel jämförelsemånad.

Nu har Tillväxtverket kommit med ett nytt beslut i ärendet. I det beslutet slår man fast att Leksands IF är skyldiga att återbetala 644 000 kronor. Detta skall jämföras med det ursprungliga återbetalningskravet som var på cirka 3 miljoner kronor.

-Vi har vetat om att det hela tiden funnits en risk att vi skulle bli återbetalningsskyldiga, och vi har därför bokat upp en del av den utgiften i vårt senaste bokslut. Det beskedet vi nu fått till oss är positivt för oss, och vår ståndpunkt har hela tiden varit att det ska bli ett korrekt beslut och att vi ska göra rätt för oss om så är fallet. Vi kommer nu lämna vidare de nya handlingarna till våra jurister för att gå igenom det nya beslutet, och vi ser fram emot att nå slutet i dessa förhandlingar, säger Leksands IFs VD Andreas Hedbom.

Richard Brasar