• Huvudsponsorer

Påskhälsning från Ida Karlsson

13 april 2020 15:05
Damlaget

Ida Karlsson blir ett av de nya namnen i det blåvita damlaget i höst. En offensiv back som var med och vann TV-pucken i slutet av förra året.
– Jag hoppas kunna utvecklas så mycket som möjligt, säger hon till hemsidan.


I november fick även flicklag chansen att spela i TV-pucken för första gången. När krutröken lagt sig och finalen var färdigspelad var det Dalarna som fick lyfta bucklan. En av spelarna i guldlaget var backen Ida Karlsson.
– Det var riktigt roligt. Vi hade ett väldigt bra gäng, men roligast var så klart att vinna. Förutom TV-pucken har hon också varit med i flera turneringar med U18-landslaget: bland annat ungdoms-OS i Schweiz.
– Det är kul att spela sådana turneringar. Det är högre nivå på spelet och det är jättekul träffa spelare från andra klubbar.

Flyttar till Leksand

Fram tills nu har hon mest spelat med killar i Avestas U16-lag, även om hon gjorde några SHL-matcher och en juniormatch i den blåvita tröjan förra säsongen. Från och med i höst blir det dock Leksand på heltid. Då är det SDHL-hockey och gymnasiet som gäller.
– Jag ska flytta upp, även om det inte är helt klart exakt var jag ska bo. Och så ska jag gå ekonomisk linje.
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Oj, det var svårt. Jag försöker vara delaktig i spelet och hitta spelvändningar. Jag är ganska offensiv av mig, jag gillar att vara i offensiv zon.
Hennes mål inför säsongen är att utveckla sitt spel så mycket som möjligt, allt från skridskoåkning till skott.
– Jag skulle kanske också skulle vilja bli bättre på att känna mer lugn i spelet, att bli trygg på isen och alltid vet vad jag ska göra.

Långt till ispremiär

Än så länge har den gemensamma försäsongen inte dragit igång på allvar, men Ida Karlsson har fått ett träningsschema att följa. Hon låter inte överförtjust när vi pratar om den här delen av säsongen, utan verkar längta tills laget får gå på is igen.
– Det är klart det är kul när man märker resultat av det vi gör nu, men det är alltid roligast att vara på is. Jag tror vi kör igång med det i augusti.
Så här i påsktider, vilket godis är egentligen godast?
– Det måste vara något med choklad. Det är allra godast. Mint är också gott.
Vem vill du ge ett påskägg?
– Min mormor. Hon bor här i Avesta och sitter mest hemma nu och gör inte så mycket. Så hon borde få ett stort påskägg.