• Huvudsponsorer

Livet går vidare…

10 maj 2019 15:20
Nyhet

Pelle Marklund är ett välbekant ansikte, och framförallt en välbekant röst, för de flesta idrottsintresserade i Dalarna och i övriga landet. I Radiosporten har han levererat referat från stort till smått från olika matcher och evenemang i och omkring länet. Lördagen den 18 maj genomför Pelle Marklund, med flera, en vandring från Falun till Leksand under parollen "Livet går vidare", och kommer i samband med vandringen att samla in pengar till välgörande ändamål. Initiativet bottnar i en stark berättelse då Pelle med familj förlorade sonen Tobias i november 2018. Leksands IF står givetvis bakom "Livet går vidare", och Pelle Marklunds egna text ser ni här nedan.


Enligt den senaste statistiken (2017) tog 1 189 personer livet av sig. Av dessa var 841 män, 240 av dessa var i åldern 25-44 år. Det är dags att prata öppet om det här med självmord, inte bara när det har hänt. Och…, det är hög tid att psykiatrin börjar att ge modern vård till människor som mår dåligt och funderar på att ta sina liv, en vård där anhöriga involveras och används som en resurs.


Den 13 november 2018 lämnade vår son Tobias oss. Han skulle ha fyllt 28 år en dryg månad senare.
Många år med psykisk ohälsa gjorde att han inte orkade leva längre. Smärtan och saknaden är enorm, men minnet av en underbar person kommer att leva med oss för alltid.
Ungefär samtidigt som Tobias lämnade oss, i mitten av november, hamnade Tobias älskade Leksands IF i en djup formsvacka. Men laget reste sig och säsongen slutade i succé.
När Leksand tvingades lämna SHL våren 2017 pratade jag och Tobias om en idé. Den handlade om, att: ”den dag Leksand går upp igen i SHL, då ska vi gå mellan Falun och Leksand”. Tobias gillade den här tanken och pratade då och då om den här idén. Han funderade när – och om – de här lite galna planerna skulle bli verklighet...?
Nu är Tobias borta, men Leksand är tillbaka i SHL.


Därför ska den här promenaden, som vi har döpt till ”Livet går vidare…” (varmt tack till rutinerade vandraren Trons Lasse Mattsson för goda vägval), bli verklighet.
Planerat datum är lördagen den 18 maj (vädret styr), med 19 maj och 7 juni som reservdatum. Jag och några till kommer att vandra från Falun (Stennäset) till Leksand, som en hyllning till Tobias. Har vi tur hinner dessutom Stiko Per Larsson gå med oss en bit. Vår tanke är, att de som vill ska ge oss energi att orka de 45 kilometerna genom att skänka en slant till ett gott ändamål, till någon av nedanstående fonder/stiftelse. Tobias och vår familj har anknytning till samtliga. Den senaste tiden har vi också tagit del av informationen kring den svårt skadade Leksandsspelaren Tobias Forsberg. Just Tobias Forsberg var vår Tobias favoritspelare i Leksand. Av den anledningen vill vi också bidra till att stödja Insamlingsstiftelsen för Tobias Forsberg.


Ni får ge hur mycket/lite ni vill. Kanske skickar ni också en hälsning till oss på färden. Vi och mottagarna är tacksamma för varje krona.
Mer information, inför och under vandringen, kommer att lämnas på Facebook (Pelle Marklund) och Instagram (pelle.marklund).


Vår Tobias är inte med oss länge, men livet går vidare…

Information/kontakt Pelle Marklund m. fam.
070-288 49 00

Bidrag tas emot på swish, 070-288 49 00.
Märk med:
Suicide Zero
Hjärt & Lungfonden
Cancerfonden
Insamlingsstiftelsen för Tobias Forsberg