Finska mästaren Toni Kähkönen klar för spel i Leksands IF

5 maj 2014 15:53

Leksands IF har idag skrivit kontrakt med Toni Kähkönen, 27, som senast kommer från spel i finska Kärpät. Där har han de senaste två säsongerna svarat för 62 poäng. Kärpät vann det finska ligaguldet för knappt två veckor sedan och det här med att vinna guld är något som Toni verkligen fått smak för.
– Jag hoppas kunna hjälpa Leksand nå slutspel och väl där kan allt hända.


Det blir Toni Kähkönens första sejour utanför Finland. Han har tidigare spelat i Espoo Blues, där han var lagkapten flera år. Toni har även hunnit med att spela för finska landslaget. I år blev det alltså SM-liigaguld med Kärpät för den skicklige anfallaren.
– Det var riktigt kul att vinna guldet med Kärpät men jag är hungrig på mer och jag hoppas kunna hjälpa Leksand nå slutspel och väl där kan allt hända.

Toni får sällskap av sina landsmän Joonas Rönnberg och Tomi Sallinen i Leksand.
– Det skall bli spännande att starta ett nytt kapitel i Leksand efter alla mina år i Finland. Jag känner Joonas och Tomi Sallinen sedan tidigare, vilket känns bra när allt annat är nytt. Joonas har bara positiva ord att säga om klubben, fansen och orten så det skall bli kul att komma till Leksands IF.

Bra tvåvägsforward
Leksands sportchef Tommy Salo säger så här om värvningen av Kähkönen.
- Jag var över och såg Toni spela för en månad sedan och jag gillade det jag såg av honom. Toni är en bra tvåvägspelare och han har en bra karaktär och tar bra beslut. Han kommer passa bra in i vårt lagbygge.

Kontraktet gäller den kommande säsongen.

Leksands IF önskar Toni varmt välkommen till Leksand