• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Bortaseger mot Djurgården

15 januari 2020 22:04
J20

Leksands J20-lag var under kvällen i Stockholm för bortamatch mot Djurgården. Efter en jämn drabbning stod det klart att tre poäng följer med hem i bussen efter att Marcus Karlberg stått för två mål och avgjort mötet.


Matchen inleddes med att Leksand hade lång tid i spelmomentet 5 mot 4 efter att en spelare i Djurgården dragit på sig ett matchstraff för checking from behind. Trots detta lyckades inget mål göras och den första perioden slutade mållös efter skottstatistiken 9–10.

I den andra perioden trycke Leksand på för ett ledningsmål, och 14 minuter in i mellanakten tvingades Djurgården att ta timeout. Detta gav effekt för hemmalaget och Leksand drog på sig två utvisningar strax därefter och det såg länge ut som att även den andra perioden skulle sluta mållös. Med 39 sekunder kvar till pausvila klev dock Kevin Lindemann fram och sköt in 0–1 och satte det blåvita laget i förarsätet. I samma veva som ledningsmålet gjordes drabbades en spelare från Djurgården av en utvisning för osportsligt uppträdande, vilket skulle visa sig få konsekvenser direkt i tredje perioden.

24 sekunder in i kommande period kom Leksands 0–2-mål efter att Marcus Karlberg skickat in pucken och utökat ledningen. Djurgården försökte sedan reducera och skapa liv i matchen på nytt, men Isak Posch i målet stod för en riktigt bra insats och räddade gång på gång. Med två minuter kvar kom dock reduceringen när hemmalaget hade plockat målvakten och spelade med sex utespelare, men med en dryg minut kvar av matchen satte Marcus Karlberg spiken i kistan då han gjorde sitt andra mål för kvällen i tom kasse för resultatet 1–3 och tre nya poäng. I och med detta så ligger Leksand tillsammans med Frölunda i toppen av serien med 9 av 9 inspelade poäng hittills.

Nu väntar nästan en veckas matchledigt för J20 då nästa match är på tisdag borta mot Brynäs.