Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Uddamålsseger mot Björklöven

16 november 2018 21:21
Herrlaget

En jämn och fartfylld match slutade med tre poäng till Leksand efter att Axel Brage motat 25 av 26 skott.


Inledningen av matchen var av mycket högt underhållningsvärde med hög fart och snabbt spel från båda sidor. Ju längre den första perioden led desto mer tog Leksand över, och till slut satt 1-0 välförtjänt i powerplay. Mattias Karlsson lade en puck från blålinjen som seglade hela vägen in i mål och försatte hemmalaget i ledning.

Mellanakten var mycket fram och tillbaka där lagen turades om att skapa målchanser. Tobias Forsberg hade bland annat ett klockrent skott i stolpen, men det var i ett numerärt överläge som nästa mål skulle göras. Oskar Lang snappade upp pucken framför mål och sköt upp den i krysset med en läcker backhand. Mot slutet av perioden spela Björklöven bättre, men då klev Axel Brage fram och räddade laget från ett baklängesmål.

Knappt sex minuter in i tredje perioden drabbas Johan Porsberger av två utvisningar i samma läge, och i det efterföljande boxplayet reducerade Björklöven till 2-1. De avslutande minuterna av matchen tillbringades i Leksands defensiva zon, där David Rundqvist bland annat räddade en puck precis på mållinjen. I matchens absolut sista sekund fick Björklöven ett grymt läge att kvittera, men då klev Axel Brage fram med en fantastisk plock och såg till att säkra tre poäng för Leksand.

Nästa match spelas nu på söndag borta mot Almtuna, och nästa hemmamatch för Leksands del är nästa onsdag då Karlskrona kommer på besök.