En poäng mot HV71
Publicerad: 2019-09-21
Leksand fick med sig en poäng hem från Jönköping efter att HV71 vunnit matchen med 2-1 på straffar.

Första perioden var händelserik där spelet for fram och tillbaka. Axel Brage inledde matchen bra med flera fina räddningar men kunde inte stoppa Martin Thörnberg som gav HV71 ledningen knappt sju minuter in i perioden. Efter målet tog sig Leksand in i matchen och skapade flera vassa chanser där Jon Knuts hade bästa chansen då han bara var centimeter från att styra in pucken. Trots ett litet spel- samt skottövertag för de blåvita slutade perioden 1-0.

Leksand tog över spelet helt i inledningen den andra perioden och tryckte stundtals tillbaka HV71, vilket också tvingade hemmalaget till en tidig timeout. Efter avbrottet jämnade spelet ut sig och HV kom tillbaka in i matchen på nytt, men inget mer mål gjordes och efter två perioder var ställningen fortfarande 1-0.

Om de två inledande perioderna innehöll mycket fart och intensitet så var tredje perioden inte särskilt händelserik. Leksand försökte ta sig in i matchen men lyckades inte få in pucken. Med tre minuter kvar av matchen kom det gyllene läget då Filip Johansson fick öppet mål, men tyvärr studsade pucken helt fel. Leksand gav dock inte upp, och med sex utespelare på isen kom kvitteringen. Med bara 30 sekunder kvar av ordinarie tid petade Jonas Ahenlöv in en retur och tog matchen till förlängning och sedermera straffar. Under straffläggningen drog HV71 det längsta strået och Leksand fick alltså med sig en poäng hem.

Nu på tisdag väntar derby mot Brynäs i Tegera Arena, köp din biljett nu!