"En riktigt skön känsla"
Publicerad: 2017-12-02
Herrlaget
Den som inledde det blåvita målskyttet i 5-1-segern mot BIK Karlskoga, var den 20-årige backen Sebastian Björnstad. – En riktigt skön känsla, det var på tiden, säger målskytten direkt efter matchen.

Målet var nämligen Sebastians första tävlingsmål i A-laget.
– Jag har gjort ett på en träningsmatch, men i tävlingssammanhang var det mitt första, så självklart känns det väldigt skönt att få spräcka den nollan, säger Sebastian, som beskriver fullträffen så här:
– Jag fick en pass av Bemström och tog in pucken en bit innanför blå, sen sköt jag bara in den mot mål. Martin Grönberg gjorde ett riktigt bra jobb och skymde framför mål, så målvakten såg nog ingenting.

"Vann rättvist"

Björnstads mål innebar ställningen 1-1 i matchen.
– Karlskoga kom ut och spelade fysiskt och satte bra press direkt från start, vilket vi var beredda på att de skulle göra också, men jag tycker att vi tog över mer och mer av spelet ju längre matchen gick. Vi gjorde en bra bortamatch och vann rättvist tycker jag.

Nyckeln till segern?

– Att vi gjorde mål i rätt lägen och att vi fick spela på ledning nästan hela matchen. Det kändes som att vi hade den under kontroll, menar Sebastian, som lyfter fram målvakten Tex Williamsson som en av matchens giganter.
– Han gjorde några riktigt galna räddningar och spelade väldigt bra helt enkelt.

Vad säger du om din egen insats?

– Jo, men det kändes bra, den var helt okej. Jag spelade med Bertov och han tog hand om mig bra, haha. Det var en rolig match att spela, och riktigt skönt att få åka hem med tre poäng. Det var viktiga poäng för att vi ska hålla oss kvar i toppen!

Leksand är nu tabelltrea på 41 poäng, samma antal poäng som tvåan Oskarshamn.
På onsdag väntar hemmamatch mot Tingsryd.

Elin Broman
Stjärnlaget