• Huvudsponsorer

Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Onsdag Ons 20 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Fredag Fre 5 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb

Stort tack till alla ismakare

10 januari 2021 20:10
Nyhet

Många är eldsjälarna och vardagshjältarna som den senaste tiden slitit hårt med ideella krafter för att göra det möjligt för barn och ungdomar, och även äldre, att utöva skridskoåkning och ishockey genom att spola upp isar runtomkring Leksand. Stort tack till alla er!


Redan under de tidiga vintrarna är det många som sneglar på långtidsprognosen för vädret i hopp om att finna väntade minusgrader för att kunna börja spola upp rinkar. Många är exemplen på isytor som har kunnat börja användas runtom i kommunen den senaste tiden vilket inneburit mycket glädje för många som längtat efter att få snöra på skridskorna igen, oavsett om det var en vecka eller tio år sedan senast.

Leksand med omnejd har en stark tradition av vintersport, och inte minst ishockey. Anledningarna till att så många duktiga hockeyspelare vuxit upp i just lilla Leksand genom åren är såklart flera, men en extremt viktig pusselbit är alla de naturfrusna rinkarna som finns i tiotals runtom i de olika byarna som utgör Leksand. Detta vore inte möjligt utan tusentals timmar av ideellt arbetande eldsjälar som genom sitt engagemang med spolslangar, hackor och spadar lagt grunden till fina möjligheter för såväl ung som gammal att förenas i skridskolek under bar himmel.

Stort tack till alla er som ställer upp för våra byar, för våra barn och ungdomar och för alla som längar efter att få ge sig ut på isen. Glöm inte heller att sträcka lite extra på er och känna stolthet när Leksand nästa gång får fram en ung storstjärna på den internationella hockeyhimlen!

Återigen, stort tack!
-Leksands IF