Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt

Straffseger mot Linköping

9 januari 2020 21:35
Herrlaget

Leksand vann den mycket viktiga hemmamatchen mot Linköping på straffar efter att Spencer Abbott avgjort med ett skott mellan benen på Jonas Gustavsson.


I början av matchen så var det ett lag på isen då Leksand förde spelet helt. Efter bara några minuter hade hemmalaget chansen att ta ledningen i powerplay, men inget mål gjordes där och 1–0 fick vänta till knappt tio minuter hade gått av perioden. Spencer Abbott passade fram till Mattias Ritola som mycket snyggt skickade upp pucken i krysset för en välförtjänt ledninng. I den andra halvan av perioden jämnade Linköping sedan ut spelet och såg till att 1–0 höll sig perioden ut.

Andra perioden var inte alls lika välspelad som den föregående. Spelet böljade fram och tillbaka med chanser åt båda håll, men trots det gjordes inget mål denna period. Närmast att sätta pucken var Linköping då ett skott från Broc Little tog i ribban.

Fyra minuter in i den tredje perioden lyckades Linköping kvittera i powerplay med ett skott upp i nättaket, och därefter vågade inget lag riktigt ta tag i matchbilden. Nästa mål kom som från ingenstans när gästerna lyckades göra 1–2 på en två-mot-etta med sju minuter kvar av ordinarie tid och där och då såg allt mörkt ut. Leksand gav dock inte upp, och med knappa tre minuter kvar av ordinarie tid spelade Martin Karlsson fram Jonas Ahnelöv som stenhårt sköt in 2–2. Matchen fick sedan avgöras på straffar, och efter många missade straffslag klev Spencer Abbott fram och såg till att bonuspoängen gick till Leksand.

Härnäst väntar bortamatch mot Rögle på lördag eftermiddag.