Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Söndag Sön 7 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr

Förlust mot Luleå

28 december 2020 21:09
Herrlaget

Trots likaläge inför den tredje perioden och chans på poäng för Leksand så drog Luleå ifrån och vann till slut med 3–0.


Matchen inleddes i ett intensivt tempo där båda lagen körde på med riktigt bra fart under skridskorna. Luleå hade den första riktigt farliga chansen i matchen efter några minuter som Janne Juvonen räddade, och inte långt därefter var Oskar Lang nära att få in pucken efter att ha snott densamma och sånär lirkat in den i mål. Därefter fortsatte perioden med ett spel som forsade fram och tillbaka med ett par lägen åt båda håll, men trots en underhållande förstaperiod så slutade den mållös.

I den andra perioden så ändrades matchbilden ganska rejält och det var istället lite mer av en akt där det inte hände särkilt mycket. Luleå var snäppet bättre vilket innebar att Leksand fick försvara sig väl, och krigarna klarade bland annat av ett boxplay efter halva perioden men lyckades däremot inte skapa särskilt mycket framåt. Det blåvita laget skulle dock ha mittenaktens farligaste chans, trots bara två skott mot mål, när Marek Hriviks skott tog klockrent i ribban med tre minuter kvar till pausvila.

Inledningen på tredjeperioden grinade emot Leksand då hemmalaget kunde spräcka målnollan efter drygt fyra minuter när pucken oturligt letade sig in via en egen spelares skridsko. Bara en minut senare kom också 2–0 för Luleå när Isac Brännström tog fart och ökade på i boxplay, vilket gjorde att uppförsbacken var enorm inför slutdelen av matchen. Luleå kunde sedan punktera tillställningen med sju minuter kvar av ordinarie tid och fastställa slutresultatet till 3–0.

Redan på onsdag spelas nästa match när Skellefteå kommer på besök till Leksand.