Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Olympisk Offensiv med sikte på OS-medaljer 2026 och 2030

11 april 2022 13:00
Landslag

Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna, har tagit ut spelarna som ska ingå i satsningen Olympisk Offensiv och som genomför en första samling 22–23 april. Från Leksands IF ingår backen Ida Karlsson i truppen.


Olympisk Offensiv är en treårig satsning med sikte på medalj i OS 2026 och 2030, och nu är truppen för första året uttagen.

–Riktigt skoj och helt rätt att Olympiska Offensiven sjösätts. Att de två första lägren ligger parallellt med Damkronornas samlingar gör dessutom att vi kan säkerställa den så viktiga röda tråden. Med ett OS i färskt minne har vi bra koll på var ribban ligger och det krävs en spetsig satsning, i alla delar, för att nå dit vi vill, säger Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna.

–Vi vill tillsammans bygga ett lag för framtiden, som kan konkurrera om medaljer till OS 2026 och 2030. Med hård träning, tålamod och kunskap finns alla förutsättningar för det. SOK kommer att sätta in specialkompetens i projektet för träning som blir skräddarsydd och individanpassad, säger SOK:s sportchef Glenn Östh.

Under samlingen den 22–23 april kommer spelarna att informeras vad satsningen går ut på, och de får även föreläsningar inom olika ämnen.

–Det känns spännande och roligt att första truppen nu är uttagen. Olympisk Offensiv är en satsning på unga lovande hockeyspelare och det känns väldigt kul att vi redan nu har första samlingen. Vi hoppas i och med denna samling kunna inspirera spelarna att vilja göra en riktigt satsning mot OS och även prata om vad som krävs av spelarna. Det kommer bli roligt att följa dem på resan, säger Gizela Ahlgren Bloom, sportchef för SDHL.

Om Olympisk Offensiv

Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Damhockeyligan och Sveriges Olympiska Kommitté genomför en stor satsning på svensk ishockey på damsidan med sikte på medaljer i OS 2026 och 2030.

Den treåriga satsningen ingår i projektet Olympisk Offensiv och är ett samarbete mellan Svenska Ishockeyförbundet, SDHL och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Svenska Ishockeyförbundet kommer att ansvara för att årligen genomföra sommarläger och samlingar för 20–25 yngre spelare i tre till fyra årskullar på flick- och damsidan. Spelarna som blir uttagna till samlingarna är i åldersspannet 15–19 år.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
Ida Boman
Felicia Frank
Lisa Jönsson
Ebba Svensson Träff

BACKAR
Solveig Gisler
Mira Jungåker
Ida Karlsson
Sofia Ljung
Jenna Raunio
Olivia Sohrner
Alva Solberg
Selma Tyreskog

FORWARDS
Linnea Adelbertsson
Lova Blom
Nicole Hall
Mira Hallin
Ebba Hedqvist
Klara Kenttälä
Maria Lindberg
Stella Lindell
Julia Perjus
Wilma Sjölund
Wilma Sundin
Hilda Svensson

PLANERING

Schema för Olympisk Offensiv, vår och sommar 2022

22–23 april
Uppstartsträff

13–18 maj
Tester och läger i Falun

25–29 juli
Läger, TBA, SWE