• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 6 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

Vinst i Sudden - Klara för SHL

5 april 2019 22:15
Herrlaget

Leksands IF är tillbaka i SHL efter att August Berg avgjort matchserien i Sudden Death.


Första perioden var rätt fram och tillbaka där chanser skapades åt båda håll. Leksands försvar stod för en gedigen insats under de första 20 minuterna där man bland annat klarade av ett numerärt underläge, och Axel Brage fortsatte att storspela genom att rädda ett nästan givet mål med benskyddet. Bästa chansen för Leksand stod David Rundqvist för då han sånär kunde få in pucken på ett friläge.

I andra perioden tog Leksand över spelet mer och mer efter att ha klarat av Moras inledande press. Thomas Valkvae Olsen var otroligt nära att ge Leksand ledningen efter bara några minuter, men det skulle dröja till ett senare skede innan ledningsmålet kom. Efter drygt 13 minuters spel fick Linus Persson tag i pucken och passade till Anton Karlsson som snyggt sköt in 1-0. Leksand hade sedan ytterligare chanser att öka på innan pausvila, men ettmålsledningen höll sig.

30 sekunder in i tredje perioden kvitterade Mora som från ingenstans, vilket också skapade rejäl nerv i matchen. Efter 1-1 tog det ett tag för Leksand att komma tillbaka i spelet igen, men när de väl gjorde det kom ett nytt ledningsmål. Thomas Valkvae Olsen fick pucken i ett härligt läge och satte 1-2 med ett riktigt sniper-avslut. Mora kvitterade dock igen med drygt fyra minuter kvar av ordinarie tid och tog matchen till sudden death. I det avgörande momentet klev ingen mindre än August Berg fram och sköt upp Leksands IF i SHL med sitt första mål i A-lagströjan.

LEKSANDS IF ÄR TILLBAKA I SHL!