• Huvudsponsorer

Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Idag 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov

Vinst i Sudden - Klara för SHL

5 april 2019 22:15
Herrlaget

Leksands IF är tillbaka i SHL efter att August Berg avgjort matchserien i Sudden Death.


Första perioden var rätt fram och tillbaka där chanser skapades åt båda håll. Leksands försvar stod för en gedigen insats under de första 20 minuterna där man bland annat klarade av ett numerärt underläge, och Axel Brage fortsatte att storspela genom att rädda ett nästan givet mål med benskyddet. Bästa chansen för Leksand stod David Rundqvist för då han sånär kunde få in pucken på ett friläge.

I andra perioden tog Leksand över spelet mer och mer efter att ha klarat av Moras inledande press. Thomas Valkvae Olsen var otroligt nära att ge Leksand ledningen efter bara några minuter, men det skulle dröja till ett senare skede innan ledningsmålet kom. Efter drygt 13 minuters spel fick Linus Persson tag i pucken och passade till Anton Karlsson som snyggt sköt in 1-0. Leksand hade sedan ytterligare chanser att öka på innan pausvila, men ettmålsledningen höll sig.

30 sekunder in i tredje perioden kvitterade Mora som från ingenstans, vilket också skapade rejäl nerv i matchen. Efter 1-1 tog det ett tag för Leksand att komma tillbaka i spelet igen, men när de väl gjorde det kom ett nytt ledningsmål. Thomas Valkvae Olsen fick pucken i ett härligt läge och satte 1-2 med ett riktigt sniper-avslut. Mora kvitterade dock igen med drygt fyra minuter kvar av ordinarie tid och tog matchen till sudden death. I det avgörande momentet klev ingen mindre än August Berg fram och sköt upp Leksands IF i SHL med sitt första mål i A-lagströjan.

LEKSANDS IF ÄR TILLBAKA I SHL!