Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Söndag Sön 7 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Seger mot Rögle

25 mars 2021 20:29
Herrlaget

Ett hattrick från Mirco Müller och en strålande insats från Janne Juvonen låg till grund för kvällens 3–1-vinst borta mot Rögle. Detta var också sjunde segern i rad för Leksand som även säkrade en topp fyra-placering med chans på tredjeplatsen inför grundseriens sista omgång.


Matchen inleddes på sämsta tänkbara sätt för Leksands del när Rögle tog ledningen efter bara en dryg minut genom Moritz Seider. Hemmalaget hade kort därefter ett friläge som sånär resulterade i ännu ett mål där Janne Juvonen revanscherade sig, och istället för ett nytt Rögle-mål så kunde Leksand kvittera i boxplay efter fyra och en halv minut. Leksingarna på isen kom i en tre mot tvåa där Peter Cehlárik hittade fram med en fin passning till Mirco Müller som lirkade in kvitteringen mellan benen på Christoffer Rifalk. Efter 1–1-målet fortsatte spelet i ett högt tempo med flera riktigt högoktaniga målchanser där Janne Juvonen bland annat räddade både ett och två nästan givna mål. Detta gjorde i sin tur att Leksand kunda ta ledningen med bara två sekunder kvar av den första perioden när Fredrik Forsberg stod för ett fenomenalt jobb i sarghörnet och fick fram pucken till Mirco Müller som placerade in sitt andra mål för kvällen och 1–2 på tavlan.

Bara 18 sekunder in i den andra perioden fullbordade Mirco Müller sitt hattrick när han med en fladderpuck skickade in 1–3 efter en fin skymning från Jon Knuts. Inte många minuter senare hade både Marek Hrivik och Dennis Everberg varsin gyllene chans att sätta pucken på friläge, men målvakterna stod emot med fina räddningar. Rögle var sedan det bättre laget perioden ut där hemmalaget skapade bra tryck i slutdelen men där Leksands försvar med Janne Juvonen i spetsen såg till att hålla tvåmålsledningen till pausvila.

Tidigt i den tredje perioden hade hemmalaget en puck i nät som dock dömdes bort snabbt efter en videogranskning för spelare i målgården. Därefter var det en del fram och tillbaka i den tredje perioden med en liten fördel till Rögle i antal chanser där Leksand försvarade sig mycket väl och höll tätt bakåt. Hemmalaget försökte sedan att komma ikapp i slutet av matchen genom att ta ut målvakten, men inget mer m¨ål gjordes och resultatet 1–3 höll sig tiden ut. Denna vinst innebar en säkrad topp fyra-placering för Leksand och häng på tredjeplatsen inför den sista omgången.

På måndag kommer Malmö på besök till Leksand.