• Huvudsponsorer

Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Onsdag Ons 20 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Fredag Fre 5 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb

En hyllning till Åke Lassas, Leksand och Dalarna

24 november 2020 18:00
Matchtröja

Sedan tidigt i våras har vi planerat för ett alternativt vitt matchställ för våra representationslag som ska hylla Dalarna och leksandsbygden på ett ännu tydligare sätt, och dessutom visa vår uppskattning till den allra störste - Åke Lassas. Nu är tröjan här!


Sedan 1919 har Leksands IF funnits och verkat i Leksand. Genom åren har vi förenat byarna och människorna, och varit en stark del av traditionen vid Siljans södra strand. Därför anser vi att det är viktigt att vi står med fötterna stadigt i den jord som gett Leksands IF kraften och näringen att bli den anrika och stolta förening vi är idag med representationslag i landets högsta serier på såväl dam- som herrsidan. Genom att på ett ännu tydligare sätt lyfta fram krusbandet, som vi alla känner igen från leksandsdräkten, på ärmarna och nedtill på tröjan vill vi visa uppskattning till vår bygd och dess historia. Självklart finns även landskapsvapnet med de korslagda pilarna med på det alternativa matchstället för att visa att vi är hela Dalarnas lag.

Åke Lassas gjorde 23 säsonger i Leksands IF, och var föreningens förste landslagsspelare. Han gick i bräschen för att skapa den första konstfrusna isen i Leksand, och när det skulle byggas tak över rinken var han en av de starka initiativtagarna till Taknatta där hela samhället slöt upp och gjorde bygget möjligt. Åke Lassas är helt enkelt en av de allra största i Leksands IFs historia, och i mångas ögon den enskilt viktigaste i att lägga grunden till vad föreningen är idag. Åke Lassas gick tyvärr bort 2009 vid en ålder av 84 år, men för att hedra hans minne vill Leksands IF att han skall finnas med när våra lag kämpar om poängen ute på isen. Därför finns hans signatur nedtill på ryggen på vårt nya alternativa matchställ.

Vi är stolta över att bära de vita tröjorna som vårt förstaställ. Leksands IF är för många synonymt med de klassiska stilrena matchdräkterna, och så skall det förbli. Att vi spelar merparten av våra matcher i just det vita stället gör att det slits hårt på dem, och arbetet med att ta fram ytterligare en version av de vita tröjorna startade under senvintern och våren för ett drygt halvår sedan. I och med vårt alternativa vita ställ kan vi fortsätta att bära våra vita färger med stolthet, men i två olika utformningar.

För dig som vill säkra ditt egna exemplar av det nya matchstället kommer tröjan att finnas i vår webbshop från och med lördag den 28 november klockan 12:00. Det nya matchstället kommer att släppas i en begränsad upplaga.