Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Leksands IF vill ta ledarflaggan i SHL för att stoppa skitsnacket

20 maj 2022 11:30
Leksands IF

Tillsammans med Clas Ohlson Foundation och Clas Ohlson AB ska Leksands IF förändra kulturen som finns i många omklädningsrum. I förra veckan utbildades ledare i Leksands IFs ungdomsorganisation genom Locker Room Talk.


Sedan i vintras har Leksands IF tillsammans Clas Ohlson Foundation och Clas Ohlson AB inlett ett samarbete med Locker Room Talk för att förändra kulturen som finns i många omklädningsrum. Det har under våren genomförts två sammankomster med workshops och föreläsningar för ungdomsledare i Leksands IF och ansvariga för Leksands Hockeyskola. Detta har genomförts med Locker Room Talks utbildare, samt ambassadörerna Hanna Sköld och Patrik Zackrisson.

–Att jobba med fina ord som sitter på en vägg är fullständigt värdelöst. Då faller allting. Vi behöver jobba med det här kontinuerligt. Påminna, följa upp och se att vi gör rätt saker för våra ungdomar. Vi har nu börjat att utbilda våra ledare i ungdomssektionen och kommer att bredda det ytterligare. För oss är det allra viktigaste att våra ungdomar känner att dom kommer till en miljö där dom verkligen kan vara sig själva och bli sedda och hörda. Hur visar man respekt för sina kompisar? Det betyder nog inte samma sak för alla våra ungdomar som vi har äran att ha hos oss, alla har nog sin egen uppfattning om vad det är. Att vara en schysst kompis, att få visa hur man egentligen mår, och att fråga en extra gång om hur dagen har varit, det ska vara det mest elementära hos oss. Det kan uppfattas som en självklarhet, men tyvärr ser det inte ut så, vilket forskningen har påvisat. Därför vill vi ändra på det, säger Patric Skoglund på Leksands IF.

För Clas Ohlson och Clas Ohlson Foundations är samarbetet som inletts med Locker Room Talk en mycket viktig del i partnerskapet med Leksands IF, och det är något som ligger helt rätt i tiden menar Dimitri Haid som är styrelseordförande för Clas Ohlson Foundation.

–Det arbete som Leksands IF nu gör tillsammans med Locker Room Talk, ligger helt i linje med Clas Ohlson Foundations syften. Det är extra speciellt för oss att kunna stödja organisationens arbete i Dalarna tillsammans med bolaget Clas Ohlson, då det ligger både oss och Clas Ohlson varmt om hjärtat, säger styrelseordförande Dimitri Haid.