• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Karlberg lånas ut

21 maj 2020 10:00
Herrlaget

Arbetet med att sätta samman trupperna inför hösten och vinterns säsong fortsätter, och en del i det är att skapa bästa möjliga förutsättningar för spelarna att utvecklas vidare. För Marcus Karlbergs del innebär det att han lånas ut under säsongen 2020/2021.


Marcus Karlberg är född och till stor del uppvuxen i Leksand. Detta till trots är det schweiziska EHC Kloten som är Karlbergs moderklubb, då han inledde sitt hockeyspelande där under pappa Mikaels proffssejour i NLA.

Marcus Karlberg har tillbringat hela sin juniortid i Leksands IF och har under hela resan från U16 till J20 gjort sig känd för en starkt poängproducerande spelare. Sitt riktiga steg in i seniorhockeyn tog Karlberg säsongen 2018/2019 då han representerade Leksands IFs representationslag på herrsidan vid 56 matcher i HockeyAllsvenskan och efterföljande kvalspel där han under dessa stod för 15 poäng (5+10). Under den föregående säsongen lånades Karlberg inledningsvis ut till AIK i HockeyAllsvenskan, men återvände till Dalarna redan efter fem matcher i solnaklubben. På hemmaplan stod Karlberg sedermera för hela 32 poäng på 27 matcher i J20 SuperElit, och gjorde även 13 SHL-matcher under vintern.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om utlåningen av Marcus Karlberg:
-Marcus besitter många vassa kvalitéer, och för att han ska utvecklas vidare som hockeyspelare behöver han få så mycket speltid och förtroende som möjligt. Utifrån det har vi gemensamt med Marcus kommit fram till att det bästa för honom är att lånas ut under den kommande säsongen. Ambitionen är att hitta en bra position för Marcus i HockeyAllsvenskan.

Marcus Karlberg om att lånas ut under den kommande säsongen:
-Som alla förstår är Leksand självklart stället jag vill vara på, men jag vill samtidigt växa och bli den spelare jag vet att jag kan bli. För att komma dit jag vill behöver jag få spela många minuter per match, och med den trupp Leksand har i SHL just nu kan det bli svårt att få det förtroendet från start, och det är fullt förståeligt. Jag, tillsammans med min agent och Leksands IF, har kommit fram till en väldigt bra lösning för mig och jag är tacksam att Leksand tror på mig och är väldigt hjälpsamma genom att ge mig en möjlighet som denna. Jag önskar laget all lycka nästa säsong och hoppas de får en lång spännande vår!