• Huvudsponsorer

"En kreativ spelfördelare"

23 maj 2018 07:59
Damlaget

23-åriga Gracen Hirschy avslutade den gångna säsongen i Djurgården. Nu ser hon fram emot att fortsätta SDHL-resan i Leksands IF.
– Alla har så mycket gott att säga om Leksand. Jag ser fram emot att få uppleva allt på plats, säger den amerikanska backen.


Hon inledde den gångna säsongen som assisterande tränare på Aurora University, utanför Chicago. När den säsongen var slut erbjöds hon att avsluta säsongen i Sverige och Djurgården, då som spelare.
– Precis, och det var väl i princip då jag bestämde mig för att börja spela igen, berättar Gracen, som beskriver sin tid i Sverige som en fantastisk upplevelse.
– Jag glömmer aldrig min första träning, då tränaren förklarade övningar på svenska. Jag bara skrattade för mig själv, haha. Men på slutet kunde jag faktiskt, med hjälp av mina lagkompisar, förstå tillräckligt många ord för att förstå övningarna. Jag trivdes väldigt bra i Sverige och ser fram emot att komma tillbaka.

Gracen växte upp i Fort Wayne, Indiana, och spelade där hockey i pojklag fram till 14 års ålder.
– Efter det började jag studera stadsvetenskap och spela hockey på high school. Hockey har alltid varit en stor del av mitt liv, men när jag inte spelar hockey gillar jag att vara utomhus och göra lite av varje, bland annat spela golf, berättar Gracen.

Och inomhus?

– Kollar jag oftast på The Office, haha.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Jag är en väldigt offensiv back. En kreativ spelfördelare som jobbar över hela isen.

Vad vet du om Leksands IF?

– Jag har hört att Leksand är ett vackert ställe och att det är ett perfekt ställe att spela hockey på. Alla har bara gott att säga om Leksand.

Ditt mål med säsongen?

– Jag hoppas självklart kunna hjälpa mitt lag till att vara med i toppen av SDHL, och min ambition är även att utvecklas mycket som spelare. Vid sidan av isen är ett mål att lära mig mer svenska.