• Huvudsponsorer

Tuva Kandell efter förlusten mot MODO

5 oktober 2019 21:30
Damlaget

Lördagskvällens hemmamöte mot MODO Hockey slutade tyvärr med ytterligare en förlust för Leksands IF Dam. Tuva Kandell summerar kvällens match.


Leksand stod för en bra förstaperiod och vann även skottstatistiken under de första 20 minuterna med 7-5. Det kom dock att bli MODO Hockey som gjorde periodens enda mål genom den välbekanta Gracen Hirschy som representerade Leksands IF under fjolårssäsongen.
-Vi gör en bra period, men precis som i hela matchen har vi problem med att få in pucken. Hade vi fått in något mål där hade det kunnat bli en helt annan utgång av matchen. Vi spelar för varandra och skjuter mycket, men som sagt så är det i utdelningen det brister.

I den andra perioden kom det något av en islossning för gästerna då man kunde gå ifrån till en fyramålsledning efter dubbla mål av den lovande forwarden Maja Grundström samt ytterligare ett av kanadensiskan Katia Clement-Heydra.
-Det är många huvuden som sjunker ned när vi får ett par puckar emot oss. Vi krigar ändå på bra även efter MODOs mål men såklart är det tufft för alla. Vi gör ändå vårt bästa och krigar matchen ut.

Den tredje perioden blev mållös trots att lägen fanns för båda lagen att näta. För Leksands del går väntan på säsongens första poäng vidare, men Tuva Kandell menar att utvecklingen för laget hela tiden går framåt.
-Även om vi inte tar poängen så känns det ändå bra. Återigen, så är det mycket effektiviteten och målen som saknas. Vi utvecklas allihopa för varje dag som går. För egen del känns det bra, det är jättekul att vara med och se och lära på den här nivån, men nu vill både jag och alla här börja vinna och ta poäng!

Leksands IF - MODO Hockey

Mål: 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)
Skott: 23-16 (7-5, 4-7, 12-4)
Utvisningsminuter: 10-6 (4-2, 6-4, 0-0)
Mål LIF: -
Mål MODO: Maja Grundström (2), Gracen Hirschy, Katia Clement-Heydra