Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Uddamålsförlust i andra mötet

12 april 2021 21:18
Herrlaget

Trots ett spelövertag så lyckades inte Leksand göra mer än ett mål och förlorade den andra matchen mot Örebro med knappa 1–2.


Första perioden var en rejäl uppryckning jämfört med gårdagen i och med att Leksand stod upp bra fysiskt och spelade med en hög intensitet. Matchens första målchans fick dock Örebro till skänks nästan omgående efter en försvarsmiss, men Janne Juvonen sträckte ut benskyddet och räddade ett tidigt baklängesmål. Därefter hade inte gästerna ett enda skott till i perioden då Leksand var laget som pressade på framåt. Oskar Lang och Otto Paajanen hade varsitt fint läge efter cirka åtta minuter som dock räddades, och kort därefter lyckades hemmalaget inte förvalta ett numerärt överläge. Trots 7–1 i skott på mål efter 20 minuter var resultatet alltjämt 0–0 efter att pucken inte letat sig in hela vägen vid något tillfälle.

Endast 56 sekunder in i den andra perioden kom det första målet för kvällen när Örebros Rodrigo Abols skickade in 0–1 rätt i krysset på en retur i powerplay. Några minuter senare var bortalaget nära att göra ytterligare ett m¨ål i spel 5 mot 4 från nära håll, men då stod Janne Juvonen för en härlig räddning och höll laget kvar i matchen. När elva minuter hade gått lyckades Leksand kvittera, även det i numerärt överläge, då Patrik Zackrisson från snäv vinkel distinkt dundrade upp pucken i nättaket för 1–1 på tavlan. Det resultatet såg sedan ut att stå sig till pausvila, men med bara 30 sekunder kvar kom ett Örebro-mål som från ingenstans som betydde ett jobbigt 1–2-mål.

Leksand kom ut starkt i den tredje perioden och hade tidigt ett läge att kvittera när Jon Knuts bommade ett friläge. Inte långt senare var Martin Karlsson centimeter från att utjämna kvällens drabbning när pucken tog i stolpen från nära håll, vilket också gjorde att Örebro tog en timeout efter knappt sex minuter. Leksand fortsatte sedan att trycka på i offensiven för att försöka få in en kvittering, men trots en forcering kom aldrig någon 2–2-puck och Örebro kunde vinna med uddamålet i den andra matchen.

På onsdag fortsätter matchserien i Örebro.