Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov

Tobias Ekberg förstärker Leksands IF

13 oktober 2021 17:10
Herrlaget

Leksands IF stärker upp backsidan genom att värva LIF-bekantingen Tobias Ekberg, som närmast kommer från spel i Djurgården.
– I Tobias får vi en spelande back med bra rörlighet och skridskoåkning, säger General Manager Thomas Johansson.


Den 27-årige backen Tobias Ekberg, som har Töreboda HF som moderklubb, har representerat Leksands IF även tidigare i karriären, då han spelat juniorhockey i föreningen mellan säsongen 2010/2011 – 2013/2014.
Därefter har Ekberg hunnit med spel i HockeyEttan (Borlänge HF, Mariestad BoIS och Östersunds IK), HockeyAllsvenskan (IK Oskarshamn och IK Pantern) samt SHL (Malmö Redhawks och Djurgårdens IF). Den gångna säsongen noterades Ekberg för 15 poäng (4+11) på 50 grundseriematcher i DIF-tröjan.

Thomas Johansson, GM
– Härligt att Tobias kommer tillbaka till Leksand. I Tobias får vi en spelande back med bra rörlighet och skridskoåkning. Han kommer att passa bra in i vårt sätt att spela, och framförallt hjälpa oss i vårt spel bakifrån. Det känns skönt att vi breddar vår backsida som har varit hårt drabbad av skador. Vi jobbar på att få Tobias spelklar så fort som möjligt.

Tobias Ekberg
– Jag har alltid haft som mål att någon gång komma tillbaka till Leksands IF igen, och det känns verkligen jättebra att det blir av nu. Jag har jättefina minnen från min tid i Leksand, och det finns många bekanta ansikten kvar i föreningen än i dag, så jag ser väldigt mycket fram emot att träffa alla - både gamla och nya. Jag skulle beskriva mig själv som en stabil tvåvägsback och hoppas att jag kommer att stå för ett lugn och vara en trygghet på isen. Att komma tillbaka till Leksands IF känns inspirerande, jättekul och helt rätt, nu kör vi!

Kontraktet med Tobias Ekberg sträcker sig över nuvarande och kommande säsong, alltså till och med säsongen 2022/2023.