Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Tobias Ekberg förstärker Leksands IF

13 oktober 2021 17:10
Herrlaget

Leksands IF stärker upp backsidan genom att värva LIF-bekantingen Tobias Ekberg, som närmast kommer från spel i Djurgården.
– I Tobias får vi en spelande back med bra rörlighet och skridskoåkning, säger General Manager Thomas Johansson.


Den 27-årige backen Tobias Ekberg, som har Töreboda HF som moderklubb, har representerat Leksands IF även tidigare i karriären, då han spelat juniorhockey i föreningen mellan säsongen 2010/2011 – 2013/2014.
Därefter har Ekberg hunnit med spel i HockeyEttan (Borlänge HF, Mariestad BoIS och Östersunds IK), HockeyAllsvenskan (IK Oskarshamn och IK Pantern) samt SHL (Malmö Redhawks och Djurgårdens IF). Den gångna säsongen noterades Ekberg för 15 poäng (4+11) på 50 grundseriematcher i DIF-tröjan.

Thomas Johansson, GM
– Härligt att Tobias kommer tillbaka till Leksand. I Tobias får vi en spelande back med bra rörlighet och skridskoåkning. Han kommer att passa bra in i vårt sätt att spela, och framförallt hjälpa oss i vårt spel bakifrån. Det känns skönt att vi breddar vår backsida som har varit hårt drabbad av skador. Vi jobbar på att få Tobias spelklar så fort som möjligt.

Tobias Ekberg
– Jag har alltid haft som mål att någon gång komma tillbaka till Leksands IF igen, och det känns verkligen jättebra att det blir av nu. Jag har jättefina minnen från min tid i Leksand, och det finns många bekanta ansikten kvar i föreningen än i dag, så jag ser väldigt mycket fram emot att träffa alla - både gamla och nya. Jag skulle beskriva mig själv som en stabil tvåvägsback och hoppas att jag kommer att stå för ett lugn och vara en trygghet på isen. Att komma tillbaka till Leksands IF känns inspirerande, jättekul och helt rätt, nu kör vi!

Kontraktet med Tobias Ekberg sträcker sig över nuvarande och kommande säsong, alltså till och med säsongen 2022/2023.