Skadeuppdatering herrlaget
Publicerad: 2023-01-24
Herrlaget
Herrlaget har två SHL-matcher under den innevarande veckan då man tar sig an HV71 på bortaplan i Jönköping under torsdagen, samt tar emot Örebro HK i Tegera Arena på lördag. Så här ser skadeläget ut inför matchveckan.

Under den föregående matchveckan var det ett något ansatt Leksands IF som klev in i torsdagens SHL-omgång med några frågetecken samt saknade spelare i truppen på grund av skador och snabbt uppkomna sjukdomsbilder. De spelarna som saknades på grund av sjukdomar under torsdagen och lördagen är dock tillbaka i full träning, och på listan av icke uttagningsbara spelare återfinns nu på nytt endast forwardsspelarna Marek Hrivík, Mikael Ruohomaa och John Quenneville. Nedan kommenterar herrlagets fysioterapeut, Per-Ivar Andersson, spelarna som saknas.

Marek Hrivík
-Marek är i full gång med sin rehabilitering av den underkroppsskada han dragits med ett tag. Det går sakta men säkert framåt hela tiden, och målsättningen är att Marek ska kunna spela efter landslagsuppehållet i februari. Jag och Marek var till Stockholm för att träffa en specialist för knappa två veckor sedan, och resultatet där bekräftade vår egna diagnos vilket innebär att vi fortsätter följa den uppsatta planen när det gäller Marek.

Mikael Ruohomaa
-Mikael kör verkligen stenhårt med fystränaren Jesper Gillerås just nu, och man är på is i princip varje dag och genomför hård träning utan att belasta Mikaels överkroppsskada. Det ska bli jättespännande att se honom när han kommer tillbaka efter skadan med tanke på det jobbet han lägger ner just nu. Mikael kommer att saknas ytterligare några veckor.

John Quenneville
-John jobbar och sliter också på hårt tillsammans med Jesper Gillerås där han kör mycket tillsammans med Mikael Ruohomaa på is. Johns rehabilitering går framåt hela tiden, och det är inte lång tid kvar tills han kan träna fullt ut med laget såsom planeringen ser ut.

Richard Brasar
Stjärnlaget