Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Hockeygymnasium LIU

Leksands IF och Häradsbygdens SS bedriver gemensamt Lokal idrottsutbildning (LIU) tillsammans med Leksands Gymnasium.

Vårt lokala alternativ till hockeygymnasium, LIU, är en möjlighet för spelare att fortsätta sin hockeykarriär i Leksand. Idag har man ett gott samarbete med NIU (Nationell idrottsutbildning) och ett gemensamt arbete mellan ledare att utveckla spelare. Kvällstid tillhör man föreningen Häradsbygdens SS och går under lagnamnet Team Leksand.

Ishockey  
Den idrottsliga verksamheten bedrivs på idrottsområdet i Leksand och främst i Tegera Arena och Träningshallen, 200 meter från Leksands Gymnasium och 800 meter från centrala Leksand. Båda arenorna har eget gym. Vi har även ett samarbete med den närliggande gymkedjan Actic.

HG-passen genomförs på förmiddagar/dagtid 2-3 dagar i veckan. Klubb- och lagverksamheten sker på eftermiddagar/kvällstid 4-5 dagar i veckan. Normalt spelas det 1-2 matcher i veckan.

Totalt ligger en belastning på ca 8-10 pass/veckan, inkluderat isträning, fysträning och match.

Den träning som bedrivs på hockeygymnasiet är inriktad mot individens utveckling och utvecklingsplan. Lagträningen syftar till att utveckla det taktiska spelet och spelförståelsen. Detta utifrån föreningens spelidé.  

Skola
Leksands IF Ishockey, Häradsbygdens SS och Leksands gymnasium samarbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för att elever ska utvecklas i sina idrottsfärdigheter. På samtliga skolförlagda program kan elever kombinera studierna med sin satsning inom ishockey.

För att studier, träning och ett boende på annan ort ska bli så bra som möjligt krävs vilja, ambition och självdisciplin. I Leksand strävar vi efter att elever ska känna sig trygga, trivas och uppleva en gynnsam studiesituation. Elever ska ges studieförutsättningar som kan leda fram till fortsatta studier, arbete eller en eventuell elitkarriär inom ishockey.

Mer information om Leksands gymnasium hittar du HÄR

Boende
För inflyttade spelare förläggs boende i första hand på Leksand Strand, och därefter i mån av lediga lägenheter från Leksands IF. Leksand Strand ligger vackert beläget vid Siljan med gångavstånd till skol- och idrottsområdet.

Kost  
Efter morgonträningarna äter spelarna frukost på skolan och lunch serveras varje skoldag på skolan.

Ansökan och intaget  
Ansökan till Lokal idrottsutbildning (LIU) sker i samband med sökningen av gymnasieval. Gymnasieansökan gör eleverna tillsammans med andra elever i sina hemkommuner. De ska alltid göra sitt gymnasieval med hjälp av studie- och yrkesvägledaren på grundskolan.

Mer information om Lokal idrottsutbildning (LIU) finns att läsa om på Leksands Gymnasium HÄR

Intaget sker i första hand lokalt, därefter regionalt, nationellt och internationellt.

Häradsbyggdens SS och Team Leksand söker efter spelare med engagemang, eget driv, och hockeykunskaper som krävs för att kunna delta i verksamheten.  

Intresseanmälan  
Är du intresserad av att gå på Lokal idrottsutbildning i Leksand och samtidigt delta i klubbverksamheten för Häradsbygdens SS och Team Leksand, anmäl då gärna ditt intresse via länken nedan och fyll i formuläret. På så sätt hamnar du även i vår databas och vi kan återkoppla till er. Observera att denna intresseanmälan har inget med den slutgiltiga ansökan att göra som sker via skolan.

Gör din intresseanmälan HÄR

Kontaktpersoner  
Jesper Ollas 
Junioransvarig Leksands IF 
E-post: [email protected] 
Telefon: 070 656 49 15       

Sven-Ove Svensson  
Huvudtränare Team Leksand J18  
E-post: [email protected]  
Telefon: 070 730 48 50

Ulrika Gustafsson  
Studie- och yrkesvägledare Leksands gymnasium  
E-post: [email protected]  
Telefon: 0247-803 33