Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Leksand
LIF

Förlust mot Skellefteå

26 november 2022 20:18
Herrlaget

Trots ett kraftigt skottövertag för Leksand gjordes inte mer än ett mål mot ett formstarkt Skellefteå som tog hem alla tre poäng efter slutresultatet 4–1.


Inledningen på matchen innebar ett övertag i spelet för Skellefteå som hade lättare att få fast pucken i offensiv zon. Det var därför inte helt ologiskt att hemmalaget tog ledningen sju minuter in i den första perioden när Jonathan Pudas hittade rätt med ett skott från blålinjen som gick via stolpen och in. Drygt fyra minuter senare ökade även Skellefteå på till 2–0 efter ett misslyckat uppspel från Leksands sida där Tom Kühnhackl fick pucken till skänks innan han hittade en liten lucka bakom Mantas Armalis. Därefter klarade Leksand av ett boxplay för att lyckas hålla underläget nere på två mål när den första perioden summerades.

I den andra perioden så var det istället Leksand som kom ut med bra fart och kunde spendera mycket tid på offensiv planhalva. Flera rätt så bra chanser skapades inom kort tid där bland annat Matt Caito var nära att näta två gånger om från sin backposition. Knappt sju minuter in i mittenakten gjordes också reduceringspucken mycket välförjtänt efter ett långt och starkt byte i offensiv zon där nyligen nämnde Caito hittade fram till Oskar Lang som skickade in 2–1 i ett öppet mål. Kort därefter var Skellefteå oerhört nära att utöka sin ledning i powerplay, men turligt nog hördes en klang när Filip Sandberg träffade ribban. Leksand hade sedan ett numerärt överläge som dock inte innebar några större farligheter framåt. Efter detta var det rätt mycket fram och tillbaka på isen med ett par lägen åt båda håll, men inget mer mål gjordes innan pausvila och skillnaden var därmed på ett mål inför avslutningen.

Nästan omgående i den tredje perioden drabbades Leksand av ytterligare en utvisning, och i det efterföljande numerära underläget lyckades bortalaget freda sig trots att Skellefteå borde ha gjort 3–1 när målet var helöppet. Några minuter senare var det dags att spela med en man mindre på nytt där Mantas Armalis svarade för en vass räddning innan utespelarna klarade av den resterande tiden på ett bra sätt. När dessa sekvenser hade passerats återstod det knappt en halv period för Leksand att hämta ikapp det mål som krävdes för att få med sig minst en poäng hem till Dalarna. Mikael Ruohomaa hade bland annat ett bra läge att lyckas kvittera, men istället för 2–2 kunde Skellefteå dra ifrån när Pär Lindholm styrde in pucken i det nästkommande bytet. Med två mål att hämta ikapp och under åtta minuter kvar av ordinarie tid var det en svår men inte omöjlig uppgift, och lite senare plockade bortalaget dessutom ut målvakten för att spela sex mot fem i slutskedet. Trots flertalet skott och mycket tid i offensiv zon blev det inte någon rejäl spänning, och till slut kunde Arvid Lundberg fastställa slutresultatet till 4–1 i tom kasse.

Nu på tisdag väntar hemmamatch mot Färjestad, så säkra din plats i arenan och hjälp laget tillbaka på vinnarspåret.