Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Örebro
ÖRE

Uddamålsförlust mot Örebro

29 september 2022 21:17
Herrlaget

Trots ett bra försök att hämta upp ett fyramålsunderläge slutade kvällens hemmamatch mot Örebro med en sur 3–4-förlust.


Matchen inleddes på ett fartfyllt sätt där det svängde rejäljt på isen. Örebro hade det första riktigt farliga läget efter bara några sekunder som Kasimir Kaskisuo kom ut bra på och räddade. Efter detta tog Leksand över i några minuter där bland annat Justin Kloos var mycket nära ett vackert mål när han dribblade sig igenom bortaförsvaret och sånär lirkade in pucken. I mitten av perioden var målnollan återigen nära att spräckas när Patrik Zackrisson hade ett friläge och gästerna en chans från nära håll, men båda målvakterna stod emot. Det dröjde dock inte sörskilt lång tid innan det första målet för kvällen gjordes, för när 15 minuter hade spelats tog Örebro ledningen med ett backskott från Rasmus Rissanen. Denna ledning utökades dessutom med en halv minut kvar till pausvila när bortalaget kom i en spelvändning där Oliver Eklind rakade in 0–2 i ett öppet mål.

Uppförsbacken blev ännu brantare knappt fyra minuter in i den andra perioden när Kristian Näkyvä pricksköt in 0–3 från sin backposition i powerplay. Kort därefter fick Leksand spela med en man mer och ta sig in i matchen på nytt, men trots ett flertal skott letade sig inte pucken in i nätmaskorna. Några minuter senare uppstod nästa numerära överläge för hemmalaget där en reducering var ännu närmare än föregående tillfälle när Oskar Lang tog fart och skickade pucken i stolpen med en backhand. Istället för en blåvit reducering ökade Örebro på till 0–4 i deras andra powerplay i ett senare skede, men en och en halv minut senare kom i alla fall ett hemmamål när Justin Kloos styrde in 1–4. Oskar Lang var sedan centimeter från att reducera ytterligare i bytet efter där dock skottet räddades knappt, vilket gjorde att tremålsunderläget höll sig perioden ut.

Leksand kröp ännu närmare i inledningen av den sista tredjedelen när Matt Caito pricksköt in sitt första mål för säsongen som betydde 2–4. Reduceringen gav också en rejäl energiboost till laget som fortsatte att pumpa på framåt i hopp om ett ytterligare snabbt mål. Forceringen avbröts dock tillfälligt i och med en utvisning, men med fullt manskap återtog hemmalaget kommandot. När tio minuter hade passerats dunkade Anton Lindholm in sitt första mål i Leksands IF och därmed 3–4 på tavlan, vilket bäddade för en intressant avslutning på matchen. Patrik Zackrisson var kort efter målet riktigt nära att styra in kvitteringen från nära håll utan lycka och trycket framåt fortsatte hela vägen mot slutsignal. Trots stark press i offensiv zon kom aldrig någon kvittering och kvällen slutade med en tung uddamålsförlust.

På lördag väntar bortamatch mot Frölunda.