Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Leksand
LIF

Förlust i premiären

17 september 2022 20:20
Herrlaget

Säsongens första match slutade med en förlust mot Färjestad där individuella misstag fällde Leksand och chanserna till poäng.


Det var en pigg inledning på matchen från Leksands sida med en hög intensitet där Oskar Lang nästan omgående sånär lyckades lirka fram pucken till ett mycket farligt läge. Färjestad kom in i drabbningen strax därefter och jämnade ut spelet någorlunda, men det var bortalaget som på nytt var närmast att sätta ledningspucken när Justin Kloos bara var millimeter ifrån att få in 0–1 när åtta minuter hade spelats. Något mål gjordes sedan inte i den första perioden trots att hemmalaget hade två stycken powerplay medan Leksand hade en möjlighet med en man mer.

Mittenakten inleddes på sämsta tänkbara sätt när Färjestad skickade in pucken två gånger om inom loppet av elva sekunder. Först ordnade Linus Johansson 1–0 i numerärt överläge med en dragning innan Remi Elie skickade in 2–0 i öppet mål efter ett missförstånd från gästerna. Leksands replik dröjde dock inte särskilt länge när Justin Kloos dundrade in 2–1 med ett tungt skott i powerplay knappt fyra minuter senare. Detta resultat höll sig också perioden ut där hemmalaget förde spelet och var betydligt närmare en utökning till 3–1 än vad Leksand var en kvittering.

Leksand kom ut starkt i den tredje perioden och var tidigt nära att kvittera när Oskar Lang nästan lyckades förvalta ett friläge. Drygt fem minuter in i perioden uppstod dessutom ett gyllene läge att få in 2–2 när en hemmaspelare visades ut, men istället för ett blåvitt mål kunde Theodor Lennström lirka in 3–1 när han snappade upp ett missat uppspel och helt fri satte pucken. Med två mål att hämta upp behövde bortalaget sätta in en rejäl forcering i den andra halvan av perioden för att minst få med sig en poäng hem till Dalarna. Något rejält tryck i offensiv zon uppstod dock aldrig och premiären slutade alltså med en tvåmålsförlust.

På torsdag väntar hemmapremiären när Skellefteå kommer på besök, så säkra din biljett i arenan och hjälp laget till en seger.