Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
AIK
AIK

Leksand klara för SM-slutspel

9 mars 2022 21:10
Damlaget

Onsdagskvällen bjöd på en riktig nervpärs i Tegera Arena när Leksand tog emot AIK. Amanda Johansson var omutbar i hemmakassen och räddade samtliga 38 skott hon fick emot sig. Leksand tog samtliga tre poäng, och är därmed klara för slutspel.


Den första perioden rivstartade då hemmalagets Payge Peña och Tereza Vanišová kom i en två mot en-situation och den sistnämnde revs omkull i skottögonblicket vilket renderade i en straff för Leksand. Backen Gracen Hirschy gavs förtroendet att slå straffen, men misslyckades att omsätta möjligheten i ett ledningsmål. Inget av lagen lyckades sedermera ta något större grepp om tillställningen, och det märktes att det var två lag som i viss mån var tagna av allvaret i matchen. Såväl Leksand som AIK hade några sporadiska chanser, oftast i form av styrningar från nära håll, men inget av lagen förvaltade de möjligheterna som skapades och den första perioden slutade mållös. Skottstatistiken i period 1 slutade 8-9 till AIK.

Period 2 inleddes på bästa sätt för Leksand när Lindsay Agnew på egen hand äntrade offensiv zon och avlossade en riktig handledsmissil från övre ringkant som hittade nätet bakom AIK-målvakten Minatsu Murase fram till 1-0. Efter Leksands ledningsmål öppnade spelet upp sig och publiken i Tegera Arena kom att bjudas på en betydligt mer underhållande tillställning än i den inledande ronden. Båda lagen vaskade fram en hel del öppna lägen, och när AIK bjöds på en möjlighet i numerärt överläge efter dryga perioden avklarad ven puckarna stundtals farligt nära hemmaburen. Amanda Johansson i leksandsmålet bjöd dock på flertalet vassa räddningar och höll Leksand kvar i ledningen med 1-0 efter 40 spelade minuter. Skottstatistiken i den andra perioden var 10-14 till AIK.

Redan tidigt i den tredje perioden kom Leksand att bli aningen passiva och försiktiga i kampen om att förvalta sin ledning. Detta gav AIK alltmer tid och utrymme i spelet, och man skapade tidigt några riktigt vassa lägen. Tendenserna från periodens inledning blev allt tydligare och ju längre perioden led var det mer och mer av Amanda Johansson mot AIK. Med dryga två minuter kvar av matchen tog AIK ut målvakten och kvitteringsjakten intensifierades ytterligare, och på nytt tvingades hemmalagets målvakt till flertalet kvalificerade räddningar. Alla med leksandssympatier räknade nervöst ned sekund för sekund under avslutningen, men när slutsignalen ljöd i Tegera Arena var resultatet på matchuret 1-0 till hemmalaget vilket innebär att Leksands IF är klara för SM-kvartsfinal och AIK tvingas till kvalspel för att behålla platsen i SDHL.