Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Linköping
LHC

Förlust mot Linköping

19 januari 2022 20:45
Damlaget

Spelmässigt var det gästande Linköping som hade kommandot i onsdagskvällens SDHL-möte i Tegera Arena, men målmässigt blev det betydligt jämnare. Till slut kunde dock LHC vända hem till Östergötland med tre poäng.


Redan från start var det Linköping som tog hand om taktpinnen och skapade tidigt en hel del farligheter mot leksandsmålvakten Amanda Johanssons bur. Redan efter bara några minuter spelat av matchen hade Linköping tagit ledningen i skottstatistiken med 0-8, men det är inte alltid hockey är logiskt som vi alla vet. Även om hemmalaget tog sig in i matchen alltmer var det ändå Linköping som var det klart mest spelförande laget i den första ronden. Trots detta var det ändå Leksand som stod för periodens enda mål då Wilma Johansson nätade från bästa position mitt i slottet efter knappa 11 minuter spelade. Efter den första perioden var dock målskytten missnöjd med lagets prestation så långt.

-Det känns som att vi inte alls kommer ut som det lag vi kan vara. De sätter hård press på oss och vi måste vara redo i alla lägen hela tiden. Överlag känns det som vi inte riktigt är med i den första perioden, vi måste göra en betydligt bättre andraperiod om det här ska hålla, sa Wilma Johansson till SVT efter den första perioden.

Tuff andraperiod för Leksand

Den andra perioden inleddes på bästa sätt för Leksand som kunde utöka til 2-0 redan efter dryga tre minuter spelade av mittenronden då Ella Albinsson höll sig framme och avslutade distinkt från nära håll. Lyckan varade dock inte länge för Leksands del, och bara 8 sekunder efter Albinssons mål kom reduceringen till 1-2 signerat Lenka Serdar. Spelmässigt höll gästernas övertag i sig, och man spetsade alltmer till chanserna som skapades. Linköping skulle sedermera kvittera till 2-2 genom Linnea Johansson, och med endast 9 sekunder kvar av perioden kom även 2-3 genom Justine Leanne Reyes.

Resultatlös kvitteringsjakt

Den tredje perioden inleddes tämligen händelsefattigt och mycket av spelet gick ut på att lagen bytte puckinnehavet med varandra, utan att några större farligheter vaskades fram. När precis halva den tredje perioden hade avverkats kom dock periodens första mål då Linköpings Jessica Adolfsson kunde sätta 2-4 efter att den annars duktiga målvakten i Leksand, Amanda Johansson, stått för ett mindre lyckat ingripande. Strax därefter hade Leksand en potentiell reduceringspuck i nät och många av hemmasupportrarna andades nog morgonluft på nytt. Huvuddomaren Douglas Hurtig ville dock annat och dömde bort målet. Leksand skulle dock få utdelning efter dryga 13 minuter spelade av den tredje perioden då den mycket formstarka forwarden Payge Peña stod för ett kliniskt avslut i en snabb och effektiv spelvändning uppbyggd av Celine Tardif och Phoebe Staenz.

Avslutningen av den tredje perioden blev en intensiv kvitteringsjakt från hemmalagets sida, inte minst när man med dryga minuten kvar tog ut målvakten och etablerade spelet i offensiv zon. Man skapade ett par kvitteringsmöjligheter, men gästernas målvakt Stephanie Neatby stod emot och slutsignalen kunde förkunna att Linköping reser hem med samtliga tre poäng med sig i bagaget.

-Jag tycker att det är en riktig seg förlust för oss idag. Vi skapar så många chanser att göra mål, men gör för få. Den som gör flest mål vinner såklart, och vi gör inte det idag helt enkelt. Vi jobbar mycket med gruppen och att alla ska känna sig trygga i laget. Vi ska känna att vi är en familj, och det gör att man spelar bättre på isen. Vi har bra en bra spelidé, men vi måste göra allt korrekt hela tiden och idag räcker det inte riktigt, sa Agnez Svensson till SVT efter matchen.

Redan till helgen finns chans till revansch för Leksands del då man möter Djurgården på bortaplan under fredagskvällen och Linköping på bortaplan på lördag.