Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
AIK
AIK

Damerna vände och vann mot AIK

21 november 2021 21:08
Damlaget

Leksands damlag stod för en kämpainsats och tog tre riktigt tunga poäng mot AIK. Trots rejäl press mot den blåvita kassen stod man emot och vann med 4–3.
– Vi hittade en väg att stå emot och vinna, säger backen Celine Tardif efter matchen.


Ett stort jubel bröt ut när slutsignalen gick efter damlagets match mot AIK. Det stod 4–3 på resultattavlan och samtliga tre poäng stannade hemma i Dalarna. Det krävdes dock en hel del blockade skott, en rad fina målvaktsingripanden och ett riktigt bra försvarsarbete i framför allt den tredje perioden innan det blev så.
– Det var ungefär samma matchbild som i slutet av matchen i går, så vi var uppvärmda. Alla gjorde verkligen sitt jobb och täckte skott och kämpade. Det var härligt att se.
Det var lite nervöst där för oss som tittade på, hur kände du?
– När man är på bänken hinner man kanske bli lite orolig, men inte när man är ute på isen. Då har man inte tid. Men vi gjorde verkligen en stabil insats, säger Celine Tardif.

Fem mål i första perioden

I början av matchen var det svårare att tro att det skulle bli tre blåvita poäng. AIK gick snabbt fram till 2–0, innan Leksand lyckades lugna ner spelet och vända på matchbilden. Målen började sitta åt andra hållet och när första perioden var slut stod det 3–2.
– Vi anpassade vårt spel lite och fick mer tid. Jag tror inte riktigt att AIK var beredda på det, så de började göra misstag.
I andra perioden utökades hemmaledningen, innan AIK började jakten på att komma ikapp och ta tillbaka ledningen. Gästerna hann göra ett mål före periodpaus och skapade sedan ett nästan konstant tryck i den avslutande perioden.
Men trots den där pressen kom AIK aldrig ikapp och Celine Tardif lyfter bland annat fram målvakten Amanda Johansson efter matchen.
– Hon har spelat riktigt bra de senaste matcherna och det är lätt att spela som back framför henne.

"Vi visste vad som gällde"

Precis som matchen i går mot SDE var kvällens match viktig för att undvika kvalstrecket och samtidigt hålla kontakt med lagen ovanför. Tack vare vinsten ligger nu Leksand bara en poäng bakom AIK på sjunde plats och två bakom Djurgården på sjätte plats.
– Vi visste vad som gällde inför de här matcherna. Det här var en stor helg och hade vi inte vunnit båda hade vi nog varit väldigt besvikna. Allt annat än sex poäng hade känts som ett misslyckande.
Nästa vecka är fylld med nya utmaningar för Celine Tardif och de andra i laget. På onsdag är det bortamatch mot Brynäs och nästa helg kommer Luleå och Modo på besök.
– För oss gäller det att ta poäng. Det är som i dag, det spelar ingen roll om det inte ser så snyggt ut, det gäller att vinna.