Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
SDE
SDE

Svensson efter segern mot SDE

20 november 2021 21:30
Damlaget

Lördagskvällens hemmamatch mot SDE resulterade i tre lika sköna som viktiga poäng när gästerna besegrades med 1-0 och fick vända hem till Stockholm tomhänta. Agnez Svensson är nöjd med lagets prestation.


Inledningen av lördagskvällens möte mellan Leksand och SDE var inte den bästa från hemmalaget och gästande SDE kunde kliva av isen efter de första 20 minuterna med ledning 1-9 i skottstatistiken. På resultattavlan var det dock helt jämnt, 0-0. Tidigt i den andra perioden kunde dock Leksand ta ledningen då Phoebe Staenz nätade bara 51 sekunder in i mellanronden. Överlag reste sig Leksand i den andra perioden och kom att ta taktpinnen alltmer.

-Vi steppar upp rejält i den andra perioden och börjar ta mer avslut. Vi kämpar och sliter hårt tillsammans och lyckades återta kommandot, säger forwarden Agnez Svensson.

Den avslutande perioden blev en jämn kamp, och trots att gästerna fick ett par chanser i numerärt överläge lyckades hemmaförsvaret stå emot. Inte minst gällde detta målvakten Amanda Johansson som stod för några riktigt högoktaniga räddningar under slutminuterna då SDE tog ut målvakten i jakten på en kvittering och skapade bra press mot hemmamålet.

-Vi gör en bra tredjeperiod även om vi sjunker ner och blir lite för passiva. Vi lyckas ändå hålla ut vilket var riktigt skönt. Det var inte snyggt, men vi gjorde det. Det var en riktigt skön seger, och utan tvekan tre viktiga poäng för oss, säger Svensson.

Vuxit till en stabil forward

Leksands enda mål i matchen gjordes som nämnt av Phoebe Staenz, och förarbetet stod Ella Albinsson och Agnez Svensson för. Trion bildade under lördagskvällen en het kedja och hotade gästernas försvar vid flera tillfällen.

-Det kändes bra idag. Samarbetet med Ella Albinsson och Phoebe Staenz fungerar bra, och jag gillar verkligen att spela med dem. Det ger mycket självförtroende att få mycket speltid och man växer som spelare när man har det förtroendet. Man får en annan trygghet i sig själv och sitt spel.

Skånskan Agnez Svensson, med rötterna i Kristianstad, har under säsongen fått alltfler chanser som ordinarie under säsongen och verkligen tagit vara på förtroendet. Även statistikkolumnerna vittnar om en bra inledning av säsongen för Svensson då hon hittills stått för 6 poäng på 16 matcher vilket placerar henne på en femteplats i den interna poängligan. Mest imonerande är dock hennes plus/minus-statistik där hon är enda leksing som spelat plus, och har ett stabilt facit på +6 hittills under SDHL-säsongen.

-Jag tycker att jag vuxit som spelare den här säsongen. Framförallt i min fysik, jag känner att jag är en betydligt starkare spelare nu än jag varit tidigare.

"Vi vill givetvis gå för SM-guld"

Imorgon söndag väntar ny hemmamatch för Leksands del då AIK står för motståndet med nedsläpp klockan 18:00 i Träningshallen i Leksand. Agnez Svensson ser fram emot att få kliva ut på isen för en ny kamp.

-Jag ser fram emot morgondagen väldigt mycket, och målsättningen är såklart att köra över Gnaget rejält. Vi ska jobba hårt som ett lag i alla situationer, och fortsätta på det spåret vi hade idag.

Lördagskvällens seger innebär att man tar upp jakten alltmer på lagen ovanför i SDHL-sammandraget, där AIK och Djurgården hägrar närmast. Siktet är dock inställt högre än så, menar Svensson.

-Vi har en bra bit upp till toppen av tabellen, men hela det här laget vill givetvis gå för ett SM-guld i slutändan. Det är den inställningen jag och vi alla har. Serien är såpass jämn och alla kan slå alla. Vi kan vinna mot alla lag, avslutar Agnez Svensson.