Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Idag 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Leksand
LIF
Borta
HV71
HV71

Amanda Johansson efter segern mot HV71

16 oktober 2021 22:00
Damlaget

Efter herrlagets seger under lördagseftermiddagen var det under kvällen damernas tur att försvara föreningens färger mot HV71 på hemmaplan. Det kom att bli tre poäng även i dagens SDHL-omgång, och det är en glad Amanda Johansson efter matchen.


Det blev en jämn och tuff tillställning i Tegera Arena under lördagskvällen då Leksands IF och HV71 drabbade samman i kvällens SDHL-möte. Med mindre än två minuter kvar av ordinarie speltid skaffade sig hemmalaget ett friläge som kanadensiskan Payge Peña förvaltade med kirurgisk precision när hon satte 2-1 som även blev kvällens slutresultat. Målvakten Amanda Johansson är nöjd med inställningen laget visade i segermatchen.

-Jag tycker att hela laget följer vår spelidé matchen igenom, och verkligen gör det vi ska göra. Det gör att jag som målvakt känner mig lugn och trygg och får bra situationer att jobba med. Vi ligger rätt i skottlinjen och täcker många skott, och det är en rejäl laginsats vi kommer upp med. Vi hjälper verkligen varandra på isen ikväll, säger Johansson.

Just antalet blockerade skott var något som Leksand hade till sin fördel under lördagskvällen, och i omklädningsrummet efter matchen lyftes bland andra Jennifer Carlsson fram för sitt uppoffrande spel. Amanda Johansson menar att det är av stor vikt att alla bidrar med det hårda och ibland obekväma arbetet.

-Att täcka skott är en av de viktigaste detaljerna i matcherna. Ett täckt skott kan vara matchavgörande, och även om det kan göra ont där och då är det värt det när vi får fira tre poäng tillsammans här efteråt.

Payge Peña blev som tidigare nämnt matchhjälte då hon satte den matchavgörande pucken med mindre än två minuter kvar av den tredje perioden. Det går inte att ta miste på Amanda Johanssons känsla när hon såg pucken gå i nät.

-Som vi precis pratade om täcker Payge många skott och sedan får sätta dit friläget i slutet av matchen. Den känslan var otrolig, det kändes som att det skrek i hela kroppen. Där kändes det verkligen att det var vår match, och att vi inte skulle släppa den ifrån oss under avslutningen.

Lysande säsongsinledning av Johansson

Amanda Johansson blev efter lördagens match utsedd till matchens lirare i hemmalaget, och hon har hittills under säsongen stått för många fantastiska insatser. Faktum är att hon efter lördagens match toppar målvaktsligan i hela SDHL med en räddningsprocent på 93,97%. En stor del av framgångarna delar hon med sin nya målvaktstränare menar hon.

-Jag tycker att jag har kommit in i den här säsongen på ett bra sätt. Jag har haft många samtal med vår målvaktstränare Filip Myrskog, och vi har hittat varandra väldigt bra. Han hjälper mig mycket på isen och jag känner att jag utvecklas för varje träning som går. Det är skönt att det ger resultat även i matcherna.

Filip Myrskog är ny målvaktstränare för föreningens dam-, junior- och ungdomsmålvakter inför den här säsongen och när damlagets tidigare målvaktstränare Alexander Millner numer huserar i herrlaget har damernas målvaktspar med Amanda Johansson och Jule Flötgen fått en ny läromästare.

-Det var såklart tråkigt att mista Millner, men det är han som rekryterat Filip till föreningen och jag har stort förtroende för honom vilket gör att jag känner att jag är i trygga händer. Jag vet att Millner inte hade rekryterat någon som inte kan sin roll, och jag tycker att vi har fungerat bra som konstellation hittills under säsongen.

Avslutningsvis, hur ser du fram emot morgondagens match hemma mot Göteborg?
-Det ska bli så kul att spela match igen, och jag hoppas att vi kan ta med oss den goda energin från dagens match till morgondagen och krossa Göteborg, avslutar Amanda Johansson.

Biljetter till söndagens match mot Göteborg köper du här.