Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Leksand
LIF

Damerna föll mot Modo

10 oktober 2021 17:49
Damlaget

Tillfälle till mål saknades verkligen inte, men pucken ville inte in när Leksand tog sig an Modo på bortaplan.
– Vi måste börja sätta våra chanser , säger tjeckiskan Tereza Vanisova efter att hemmalaget vunnit med 3–1.


– Det blev ingen bra dag för oss, vi hade problem med målskyttet. Vi skapar många chanser, men pucken går inte in. Och det är svårt att vinna när man inte gör mål, säger anfallaren Tereza Vanisova när hemsidan får tag på henne en halvtimme efter slutsignal.
Det är en rätt bra sammanfattning av matchen. Tittar man på statistiken ser man att Leksand vann skottstatistiken klart och hade många chanser att ta initiativet och gå upp i ledning.

"Försökte verkligen komma ikapp"

Men det var Modo som i den andra perioden gjorde första målet och sedan kunde utöka ledningen fram till 2–0 när Leksand jagade kvittering i numerärt överläge. De blåvita svarade visserligen med en blixtsnabb reducering och jagade sedan kvittering. Men istället kom 3–1 i tom målbur och Modo plockade hem samtliga tre poäng.
– Vi försökte verkligen komma ifatt. Det är klart matchen sett helt annorlunda ut om vi hade gjort det eller om vi satt våra lägen tidigare, men nu blev det inte så.
Trots förlusten, finns det något positivt att ta med sig från matchen?
– Ja, att vi skapade väldigt många målchanser. Nu gäller det att vi får mer energi och verkligen tror på oss själva. Vi behöver få mer självförtroende, jag tror att det är det största problemet med målskyttet.

"Ta en match i taget"

För Tereza Vanisova är det här första säsongen i den blåvita tröjan och den första säsongen i europeisk hockey på länge. Hon har spelat collegehockey i fem år och pluggar nu på distans för att bli klar med sin Mastersexamen.
– Det är en bra liga och jag trivs bra, men det är klart att det tar ett tag att vänja sig. Hockeyn är lite annorlunda här.
För henne och resten av laget väntar nu träning på hemmaplan innan det är dags för två nya matcher nästa helg. Då kommer HV71 och Göteborg på besök.
– Det gäller för oss att ta en match i taget och fokusera på den. Vi kan slå alla lag om vi spelar enligt vår plan och vi måste tro på att vi kan det.