Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Hemma
AIK
AIK
Borta
Leksand
LIF

Gracen matchvinnare mot AIK

3 oktober 2021 18:35
Damlaget

– Det kändes lite surt att matchen fick avgöras på övertid, men väl där var det en riktigt skön känsla när jag såg att pucken gick in.
Det säger LIF-backen Gracen Hirschy, vars straff gjorde att leksingarna kunde ta två poäng med sig från söndagens bortamatch mot AIK.


Matchen var mållös ända fram till tre och en halv minut in i den tredje perioden, då Lindsay Agnew gav leksingarna ledningen i powerplay.
Ledningen stod sig fram till att drygt en och en halv minut återstod av ordinarie speltid.
– Självklart kändes det väldigt onödigt att vi släppte in det kvitteringsmålet... Det kändes verkligen som att vi hade tre poäng inom räckhåll, menar Gracen, vars lag tvingades spendera en hel del tid i den egna zonen i förlängningsspelet.
– AIK hade en del chanser i förlängningen, men jag tycker att vi redde ut det bra. Amanda (Johansson) fortsatte också att storspela i målet, så det kändes väldigt tryggt på isen.

Hur gick tankarna inför straffläggningen?
– Jag kände bara att jag verkligen ville att vi skulle vinna matchen, och när jag sen fick chansen att lägga en straff försökte jag bara att ta det lugnt och leta efter luckan. Som tur var hittade jag den, haha.
Straffsegern innebar att leksingarna fick fem poäng med sig från helgens bortamatcher mot SDE och AIK, ett poängfacit som har varit efterlängtat.
– Verkligen. Vi har jobbat hårt i många matcher och det var verkligen skönt att äntligen få lite utdelning. Alla kämpade väldigt hårt i dag och det är skönt att vi fick segern till slut.

Gracen Hirschy är tillbaka i Leksands IF efter en säsong i MoDo och en i Linköping. Hon har inlett årets säsong med ett stabilt backspel och fem poäng på åtta matcher, något som gör att hon i skrivande stund toppar den interna poängligan.
– Jag tycker att jag har kommit in i ett bra flow, och det känns som att jag kommer in i spelet mer och mer. Sen hade det så klart inte funkat så här bra för mig om inte laget runt omkring mig varit bra också. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Bäst denna helg?
– Att vi hittar vägar att vinna. Det ska vi fortsätta med.

Kommande helg väntar bortamatcher mot Luleå och MoDo.