Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
SDE
SDE
Borta
Leksand
LIF

Viktig helg för damlaget

30 september 2021 23:11
Damlaget

Efter en tung säsongsinledning med tre inspelade poäng på sex matcher tar sig damlaget denna helg an SDE (lördag) och AIK (söndag) på bortais.
– Det här är helt klart något av en måstehelg för vår del, konstaterar lagkaptenen Hanna Sköld.


Inför helgen ligger nämligen såväl tabellåttan Leksand som sjuan SDE på 3 poäng. AIK är nästjumbo med en inspelad poäng. Mellan tabellens åttonde respektive femte plats skiljer 6 poäng.
– Om vi vinner kan vi klättra en del i tabellen, eller åtminstone haka på den övre halvan lite, och om vi förlorar blir glappet upp till mitten och toppen av tabellen ännu större. Det är verkligen nu vi måste kliva ut och visa vad vi kan, menar Hanna, som trots avsaknaden av poäng tycker att laget stundtals har stått för riktigt bra insatser på isen.
– Försvarsspelet har fungerat väldigt bra, och jag tycker också att vår nya spelidé sätter sig mer och mer. Det som skiljer årets spelidé mot förra årets är väl egentligen att allt är mycket tydligare och att alla vet sin roll på isen. Spelmässigt tycker jag att vi har varit med i de flesta matcherna, men det är ju de där poängen som saknas.

Vad skiljer er från lagen som ni har förlorat mot?
– Främst förmågan att göra mål. Vi behöver ta bättre avslut, säger Hanna, vars lag på tal om det närmast kommer från en mållös helg på hemmais.
– Självklart är vi långt ifrån nöjda med det, och det är svårt att peka på vad det är som gör att målskyttet inte riktigt har fungerat. Säkert sätter det sig lite i huvudet på oss när vi har förlorat flera matcher... Vi behöver få upp självförtroendet lite. Samtidigt tycker jag att det är en stor skillnad mot hur det kändes förra året. Då kändes det mer uppgivet, vilket det inte alls gör nu. Vi känner alla att vi "är med" och vet att poängen och målen kommer att komma om vi fortsätter att jobba hårt.

Nyckeln till poäng denna helg?
– Jag tror att det blir viktigt för oss att vi kommer ut hårt direkt i första matchen, och att vi får en bra start helt enkelt. Alla känns väldigt laddade inför en ny matchhelg, och om vi som grupp bara tror på det vi gör och det vi kan, kommer både målen och poängen att komma.