Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
SDE
SDE
Borta
Leksand
LIF

"Grymt skön seger"

2 oktober 2021 20:25
Damlaget

Amanda Johanssons insats mellan stolparna var en av nycklarna till att lördagens bortamatch mot SDE resulterade i säsongens andra trepoängare.
– Hela laget gjorde en fantastisk insats. Det här var vi värda, säger LIF-målisen efter 3-0-segern i Enebybergs Ishall.


Den lovande 19-åringen gör sin andra säsong i Leksands IF, och inledde nuvarande säsong i sjuksängen. Hon har nu varit tillbaka i spel sedan ett par veckor tillbaka och fick alltså under lördagskvällen vara med och spela hem lagets andra - hennes första - seger för säsongen.
Detta i en match där hennes lag, som kom från en mållös helg på hemmais, nu svarade för lördagsmatchens tre fullträffar i en och samma period.
– En grymt skön seger och verkligen en underbar känsla! När målen kom där i andra perioden kändes det verkligen som att det lossnade, och vi fick med oss de mål som vi har kämpat så hårt för även innan, menar Amanda, som motade 48 av 48 puckar.
– Trots att jag missade några matcher i början av säsongen tycker jag att jag kommer in i det mer och mer. I dag kände jag mig väldigt trygg i målet, och det är precis den känslan som jag vill förmedla till resten av laget också, menar Amanda, som verkligen fick jobba för nollan i slutet av den tredje perioden.
– Ja, SDE låg på ganska bra där i slutet, men samtidigt hade jag grymt bra hjälp av mitt lag som jobbade hårt och täckte skott och gjorde det enkelt för mig. Jag tycker att vi i hela matchen står för ett väldigt bra jobb över hela banan, och det syns tydligt att alla litar på varandra och offrar sig för laget. Det är så här vi ska spela.

Det såg ut som att du hade lite ny backhjälp framför dig också?
– Ja, precis, både Madeleine Hall och Lindsay Agnew var backar i dag och gjorde det jättebra båda två. Det kändes väldigt stabilt, menar Amanda, som dock väljer att lyfta fram en annan back lite extra denna gång:
– Malou (Berggren) gjorde en jättebra match. Hon spelade väldigt bra i egen zon, täckte mycket skott och peppade mig väldigt mycket i målet också. Hon förtjänar lite extra beröm.

I morgon, söndag, väntar helgens andra bortamatch, då mot Amanda Johanssons tidigare klubb - AIK.
– Det ska bli jättekul Förhoppningsvis kan vi ta med oss känslan, spelet och självförtroendet från den här matchen och göra en ännu bättre match i morgon.